Skip to content
Politică

Avocații lui Cioloș, afaceri cu mafia ruso-israeliană: Paravan pentru JAFUL de la RAFO

Opinia publică a fost polarizată în ultimele zile de dezbaterea legată de modalitatea în care Dacian Cioloș a preluat un partid de la o firmă de avocatură controlată de un fost ofițer de securitate. Istoricul Marius Oprea l-a acuzat pe avocatul Adrian Iordache de faptul că este fiul unui securist torționar implicat în contrabandă cu țigări pe nume Alexandru Iordache. El a menționat și comportamentul de beizadea al avocatului lui Cioloș povestind un episod din 2001 când tânărul avocat a făcut un accident mușamalizat de tatăl său.

Avocați pentru patronii paravan de la RAFO

În mai 2018 pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 din București era înregistrat dosarul cu numărul 12120/301/2018. Este dosarul în care Societatea Civilă de Avocatură Iordache și Iordache cere plata pentru servicii de la Result 4 You BVBV, obscura firmă belgiană care a obținut controlul celei mai mari rafinării din România, RAFO Onești.
Nu se știe clar care sunt serviile prestate de firma avocaților lui Cioloș și societatea care a preluat RAFO. La o lună de la declanșarea procesului judecătorii au dat dreptate firmei lui Alexandru și Adrian Iordache.
Legați de cel mai mare jaf din România, potrivit lumea politica

RAFO a fost o gaură fără fund pentru economia Românească. După ce a reprezentat pușculița băieților deștepți din timpul guvernelor Văcăroiu și Năstase, cea mai mare rafinărie din România a ajuns pe mâna grupului criminal organizat condus de Marian Iancu. Destructurarea grupării s-a petrecut în 2004 când guvernul PSD a pierdut alegerile. În 2005, Iancu vinde rafinăria din pușcărie către oligarhul rus Iacov Goldovskiy.
Acesta ar fi gajat rafinăria unei bănci moscovite, apropiate de Kremlin şi vizate de sancţiunile SUA şi UE încercând astfel eludeze sancțiunile internaționale. ANAF a reușit să pună sechestru pe active și să împiedice planurile lui Goldovskiy.

Planul „de fugă” al oligarhului de la Kremlin a fost reprezentat de vânzarea acțiunilor în prima fază către un aşa zis investitor din Republica Moldova, Vitali Cebanu, patronul firmei austriece Andres Capital, considerat un apropiat al primarului din Bălţi, republica Moldova, Renato Usatîi. Usatîi este urmărit internațional pentru că ar fi comandat asasinarea unui bancher la Londra.
În a doua fază, după o lună și jumătate, acțiunile au ajuns la omului de afaceri belgian Daniel Goldenberg, proprietarul firmei Result 4 You BVBA, fost membru în Consiliul de Administraţie al Rafo. Administratorul Result 4 You BVBA este moscovitul Iosif Zadi. Practic, avocații de la Iordache și Iordache au lucrat pentru Zadi.

În horă cu mafia ruso-israeliană

Într-o telegramă secretă transmisă de Ambasada Statelor Unite la București sub numărul 1694_a/7 noiembrie 2006 oficialii americani atenționau Departamentul de Stat că „Rafinăria RAFO este amestecată într-o rețea de corupție, spălare de bani, fraudă, acuzații criminale care implică entități dubioase din România, Rusia, Ucraina și Bulgaria. Figuri proeminente ale criminalității organiate ruso-israeliene ca Mikhail Cernoy și Iakov Goldovskiy sunt suspectate a fi în spatele afacerii” susțin oficialii americani a căror informare a fost făcută publică de Wikileaks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *