Skip to content
Politică

Avocatul Cristian Ene decriptează cazul Elenei Udrea: ÎCCJ a trebuit să respecte decizia CCR!

cancan.ro
" "

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, aflată în detenţie în Costa Rica, în urma solicitării de extrădare formulate de autorităţile de la Bucureşti. Pedeapsa de şase ani de închisoare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute a fost suspendată prin decizia ICCJ, iar Tribunalul Bucureşti a revocat cererea de extrădare.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Elena Udrea va fi eliberată

" "
" "

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura luni cu avocatul Cristian Ene. Concret, întrebat care a fost procedura juridică care a dus la eliberarea Elenei Udrea, juristul a transmis că decizia CCR privind completurile de judecată de la ÎCCJ, constituite nelegal, a avut ca și consecință inclusiv anularea cererii de extrădare a fostului ministru al Turismului, cât și anularea mandatului de încarcerare.

„Având în vedere faptul că cererea de extrădare a doamnei Udrea s-a bazat pe mandatul ÎCCJ, în momentul în care s-a constatat prin decizia CCR că au existat înfăptuiri nelegale ale completelor de judecată a urmat cererea de contestație în anulare deoarece este prevăzut în lege că atunci când judecata în cauza respectivă în etapa apelului este făcută de un complet nelegal se va reface judecata în apel. Drept urmare, ÎCCJ a trebuit să respecte decizia CCR și să dispună suspendarea executării mandatului de încarcerare, fapt ce a dus în cascadă la suspendarea, respectiv a retragerii cererii de extrădare deoarece nu mai exista mandatul de încarcerare, mandat de încarcerare ce a dus la emiterea mandatului internațional de arestare și respectiv la elaborarea solicitării de extrădare de pe teritoriul statului Costa Rica

Cererea de extrădare nu mai are susținere juridică și tocmai de aceea nici DNA-ul nu a mai contestat suspendarea mandatului de executare deoarece practic a fost emis de un complet constituit nelegal, a conchis Cristian Ene în exclusivitate pentru PSNews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *