Skip to content
" "
Politică

Avocatul Cristian Ene, precizări în scandalul Sandy-Vâlcov: cum poate fi tras la răspundere consilierul lui Dăncilă EXCLUSIV

cancan.ro

Darius Vâlcov a postat duminică seara pe rețeaua socială Facebook o fişă medicală a lui Sandu Matei, unul dintre cei mai cunoscuţi protestatri din Piaţa Victoriei fiind susceptibil de încălcarea mai multor legi. Fişa medicală este datată 19.06.2006 şi are parafa medicului primar expert Antoaneta Gavril.

Redacția PSnews.ro l-a contactat luni pe avocatul Cristian Ene pentru a analiza ceea ce poate face Sandu Matei împotriva lui Darius Vâlcov. Astfel, Sandy poate să îl cheme în judecată pe consilierul premierului Dăncilă pentru că i-a fost lezată imaginea, pentru instigare la discriminare și atât din prisma normelor GDPR care „reprezintă o chestiune ce ține de cuantificarea prejudiciului adus imaginii”. Mai mult, Parchetul General se poate sesiza din oficiu pe acest caz.

„El poate să îl cheme mai întâi în judecată pentru faptul că i-a lezat imaginea ceea ce este o cauză civilă. Totodată, poate formula o plângere penală , iar Parchetul va verifica dacă sunt întrunite sau nu elementele constitutive pentru posibila infracțiune de instigare la discriminare. Și normele GDPR reprezintă o chestiune ce ține de cuantificarea prejudiciului adus imaginii. 

Mai are de asemenea posibilitatea să facă o sesizare la Consiliul Național pentru Combatereea Discriminării dacă s-a simțit discriminat pe acest aspect, iar la nivel european nu poate ajunge decât după ce epuizează căile ordinare și extraordinare din țară.

Există această posibilitate a domnului Sandu Matei de a acționa, dar asta nu înseamnă că are câștig de cauză de la început ci pur și simplu acestea sunt procedurile judiciare ce pot fi uzitate în cauză fiecare parte urmând să dovedează vătămarea în instanță sau cealaltă să dovedeasă situația de proba verității.

De asemenea, Parchetul General și toate parchetele se pot sesiza din oficiu, ori de câte ori consideră necesar că sunt elemente sau indicii temeinice de săvârșire a unei infracțiuni”, a declarat Cristian Ene pentru PSnews.ro.

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *