Skip to content
Politică

Avocatul Daniel Fenechiu pune lupa pe condamnarea lui Liviu Dragnea: Noul președinte al Camerei Deputaților ar putea să nu fie din PSD

Avocatul Daniel Fenechiu a explicat pentru PSNews.ro care este procedura în cazul lui Liviu Dragnea, după condamnare. Totodată acesta a precizat că este foarte posibil ca viitorul președinte al Camerei Deputaților să nu mai provină din PSD.

“În momentul în care o persoană este privată de libertate, urmează să își piardă calitatea de deputat. Procedura presupune ca minuta hotărârii să ajungă la Camera Deputaților, ea este transmisă la Comisia Juridică unde este întocmit un raport și este supusă plenului Camerei Deputaților hotărârea de încetare a mandatului. Liviu Dragnea nu poate să mai rămână președintele Camerei Deputaților. Nu cred că se va opta pentru altă soluție pentru că aceasta este cea mai firească și cea mai rapidă. Probabil chiar mâine această soluție va fi luată de plen, iar dacă există o tergiversare, ea nu poate fi mai lungă de o săptămână.

Vor urma probabil discuții pentru ocuparea acestei funcții, iar în momentul acesta în PSD cu siguranță se vor produce anumite mișcări. Nu știu câți vor pleca spre Ponta sau câți vor deveni independenți, dar cu siguranță discuțiile au loc și probabil în cursul serii de mâine vom avea chiar primele rezultate și nu ar fi exclus ca noul președinte al Camerei Deputaților să nu fie din PSD”, a explicat Fenechiu.

Liviu Dragnea a fost condamnat luni de Înalta Curte la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Decizia e definitivă și executorie. Completul de 5 judecători a menținut sentința din primă instanță. Acesta urmează să piardă practic și poziția de președinte al Partidului Social-Democrat, precum și calitatea de președinte al Camerei Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *