Skip to content
Politică

Avocatul Elenei Udrea anunță că fostul ministru își va plăti cauțiunea

Avocatul Alexandru Chiciu declară că una dintre filremele la care Elena Udrea este asociată a depus o garanție imobiliară, care acoperă cauțiunea de 5 milioane de lei a fostului ministru, în dosarul în care este acuzată că ar fi finanțat, cu banii primiți de la Bogdan Buzăianu, în 2012, campania electorală a Partidului Democrat Liberal.

”Aşa cum a spus deja, doamna Udrea nu are bani sau bunuri personale să plătească acea cauţiune de 5.000.000 de lei instituită de DNA. Tot ce are este sub sechestru în dosarul 50/P al DNA. Astăzi, una dintre firmele în care doamna Udrea este asociat, a depus pentru domnia sa, în contul cauţiunii, o garanţie reală imobiliară, aşa cum legea permite, care acoperă valoarea cauţiunii”, a spus Chiciu, avocatul Elenei Udrea.

Totodată, el afirmă că ”din considerente ce ţin de limitele controlului judiciar, nu putem face alte precizări, în afara comunicării faptului că ne-am îndeplinit obligaţia”.

Miercuri a fost ultima zi în care deputatul a putut achita cauțiunea de cinci milioane de lei. În condițiile în care acest lucru nu s-a întâmplat, pentru ziua de joi a fost stabilită o întâlnire cu procurorul de caz, în cadrul căreia s-ar putea stabili cum va putea achita Elena Udrea cauțiunea.

În acest dosar procurorii au cerut aviz din partea Parlamentlui pentru începerea urmăririi penale, reținerea și arestarea Elenei Udrea. Deputații au încuviințat urmărirea penală și reținerea, dar au respins cererea de arestare.

Astfel, procurorii au plasat-o pe Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune, decizie care a fost contestată de fostul ministru. Contestația Elenei Udrea a fost însă respinsă, potrivit b1.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *