Skip to content
Politică

Avocatul Elenei Udrea elucidează misterul genții Hermes. Noi dezvăluiri din „culise”

Fosta șefă a PMP, Elena Udrea, nu scapă de arest preventiv nici după aproape două luni de stat în spatele gratiilor. Judecătorii de la instanța supremă au decis, joi, că fosta șefă a PMP va rămâne în continuare în arest.

Citește și: UPDATE Judecătorii au decis/ Elena Udrea află azi dacă scapă de arest

În acest context vine reacția avocatului Elenei Udrea, Marius Striblea, care a condamnat, din nou, joi seară, în cadrul unei intervenții telefonice la postul România TV, faptul că arestul preventiv în cazul Elenei Udrea nu se mai justifică, subliniind faptul că „aproape 60 de zile de arest preventiv nu au fost folosite de Parchet pentru a aduce probe impotriva Elenei Udrea”.

„Din punctul nostru de vedere, arestul preventiv nu se mai justifica. Asa cum ati aratat, urmarirea penala e terminata, dosarul se afla in faza de camera preliminara, nu se mai primesc probe, se analizeaza ce a gresit, daca a gresit si se invoca acest lucru in fata judecatorilor.

Asa cum se prezinta rechizitoriul in aceasta etapta, este o copie fidela a propunerii de arest preventiv din 25 februarie, anul curent. Mai exact, Parchetul n-a resuit sa aduca niciun fel de proba suplimentara, a ramas la nivel de suspiciuni si astazi.

Aproape 60 de zile de arest preventiv nu au fost folosite de Parchet pentru a aduce probe impotriva Elenei Udrea. Ajung la concluzia ca judecatorii sunt timorati de presiunea media foarte importanta, de presiunea opiniei publice care e formatata de media. Inaintea fiecarui termen in care se judeca libertatea Elenei Udrea apare cate un element nou”, a afirmat apărătorul Elenei Udrea.

Totodată, avocatul Elenei Udrea a reacționat cu privire la ultimele informații apărute în rechizitoriul procurorilor anticorupție, potrivit cărora Elena Udrea ar fi achiziționat, prin intermediul Anei Maria Topoliceanu o geantă Hermes Birkin Crocodile, „al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 USD”.

„Nu vad ce i-ar fi impiedicat pe procurori sa spuna ca aceasta geanta ar fi costat cateva sute de mii (n.r. – de dolari).

Vreau sa specific ca aproximarea asta intre 50 000 si 100 000 mi se pare departe de o evaluare exacta. Trebuie sa fi acuzat ca ai dat niste bani exacti pe un lucru si aceasta evaluare atat de exacta, cu ghilimelele de rigoare, ii apartine domnului Breazu. El a spus ca dupa parerea sa, mare evaluator de genti, geanta ar valora intre 50 000 si 100 000.

A cumparat-o doamna Topoliceanu cu o suma pe care nu vrea s-o declare, dar pe care clienta mea a indicat-o ca ajunge la maximul 30 000 de dolari si a cumparat-o cu 10 000, 12 000 pentru ca, cand o cumperi cash beneficiezi de un discount esential.

Suma asta rezulta exclusiv din parerea domnului Breazu. Doamna Topoliceanu nu a spus nimic despre evaluare”, a declarat Marius Striblea.

Totodată, avocatul Marius Striblea a subliniat: „faptul ca procurorii au inaintat dosarul in fata instantei este un avantaj pentru Elena Udrea. La momentul la care a fost arestata Elena Udrea existau exact aceleasi probe in dosar ca si acum. Deci nimic.”

Elena Udrea se află în arest preventiv din 25 februarie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *