Skip to content
Politică

Avocatul Elenei Udrea, la ICCJ. Despre ce s-a discutat în sala de judecată

Înalta Curte de Casatie si Justitie judecă, luni, cererea Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestarii preventive pentru Elena Udrea în dosarul „Gala Bute”, dosar în care DNA solicita prelungirea masurilor preventive si in cazul altor inculpati, respectiv Rudel Obreja si Tudor Breazu (arest preventiv), Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia (arest la domiciliu).

Citește și Elena Udrea află azi dacă mai rămâne în arest preventiv

La sediul ICCJ, avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat că nu există probe potrivit cărora Elena Udrea să rămână în arest, declarându-se optimist.

„A incercat (n.r. – Elena Udrea) sa anuleze toate acuzatiile procurorilor si sa arate ca nu exista niciun fel de motiv egal pentru ca masura preventiva impotriva ei sa persiste.

Au fost de fata inclusiv denuntatorii, din nou. Noi am facut un demers de a cere inregistrarea audio – video de la DNA pentru a pune capat acestei parodii in care fiecare prezinta ce vrea. Va veti convinge ca adevarul e de partea Elenei Udrea.

La DNA s-au pus sute de intrebari si s-au dat sute de raspunsuri, doar patru, sau cinci intrebari au fost respinse. Procurorii au prezentat doar acele lucruri care le-au convenit.

In aceste 26 de zile in care doamna Udrea a fost arestata, cu exceptia confruntarilor, nu a aparut nimic semnificativ si s-au adaugat doar raspunsurile venite de la minister, care a spus ca pe data de 5 doamna Udrea a semnat acte, pe data de 6 nu apare nimic si ca procedura nu prevedea inregistrarea ministrului atunci cand intra si iesea. Deci, cu exceptia acestor lucruri nu exista alte date care sa vina in plus si sa dea vreo greutate acuzatiilor procurorilor.

E foarte greu sa selectezi un anumit argument, s-a folosit si acesta, ca procurorii nici macar nu au mai cerut prelungirea de stare preventiva in cazul Microsoft.”, a declarat avocatul Marius Striblea la sediul ICCJ.

Întrebat de jurnaliști dacă, după opinia sa, Elena Udrea va scăpa de arestul preventiv, avocatul Marius Striblea a răspuns „Sa speram ca da”.

„Probabil ca judecatorii sunt interesati intotdeauna de toate probele dosarului, judecatorul a preferat sa puna foarte multe intrebari. In esenta, si judecatorul a fost foarte preocupat sa afle despre acea geanta si a aflat cu stupoare ca este o singura afirmatie a domnului Nastasia.

Doamna Udrea are o putere deosebita de a ierta pe cei care gresesc.”,  a conchis avocatul Elenei Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *