Skip to content
Politică

Avocatul Gabrielei Firea arată marele risc ce planează asupra lui Băsescu. Bolcaş: Sunt surprins! EXCLUSIV

Lucian Bolcaş (avocatul primarului general Gabriela Firea) arată marele risc ce planează asupra preşedintelui PMP Traian Băsescu, în contextul în care procurorul general Augustin Lazăr a dispus refacerea rechizitoriului în dosarul în care fostul senator PSD îl acuza pe ex-preşedintele României de ameninţare şi şantaj.

CITIŢI ŞI: Veste proastă pentru Băsescu. Află ce s-a întâmplat în dosarul cu Firea

Astfel, apărătorul Gabrielei Firea a declarat, joi, pentru PSnews.ro, că, odată cu refacerea rechizitoriului, marele risc care planează asupra lui Traian Băsescu este acela ca, la acuzaţia de ameninţare (pentru care politicianul ar fi putut fi condamnat cel mult la închisoare cu suspendare, dacă nu chiar la o simplă amendă penală), să se adauge unele mai grele: şantaj şi chiar ultraj, având în vedere că ameninţarea ar fi fost proferată la adresa unui parlamentar.

CITIŢI ŞI: Gabriela Firea, PRIMA reacţie după hotărârea PICCJ în dosarul cu Traian Băsescu: Sunt dezamăgită!

„S-ar părea că domnul Traian Băsescu se bucură de o imunitate perpetuă. Soluţia Parchetului General este ambivalentă, din punctul meu de vedere, pentru că, în condiţiile în care ar fi aprobată de instanţă (conform procedurii), ar trebui adâncite probatoriile nu numai în ceea ce priveşte viziunea simplistă pe care o are această ordonanţă cu privire la conţinutul infracţiunii de ameninţare, dar ar trebui să fie adâncite şi în sensul de a se stabili dacă nu ne aflăm, într-adevăr, în prezenţa unei infracţiuni de şantaj sau cel puţin a unei infracţiuni de ultraj – pentru că este o ameninţare adresată unui senator care-şi exercita atribuţiile de serviciu. În aceste condiţii, se deschide o pistă ambivalentă în această situaţie, fără a socoti împrejurarea că, din conţinutul pe care îl ştiu deocamdată de la sursele de ştiri din presă (şi care trebuie studiat – evident), sunt surprins de modul aproape naiv în care este construită ideea de ameninţare atunci când nu este vorba decât de un imens prejudiciu moral. S-ar părea că, dacă nu este ceva traductibil în bani, în societatea noastră nu are importanţă”, ne-a spus Bolcaş.

1 comentariu la “Avocatul Gabrielei Firea arată marele risc ce planează asupra lui Băsescu. Bolcaş: Sunt surprins! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *