Skip to content
Puterea Știrilor Video

Avocatul Gheorghe Piperea poartă mască doar unde e obligat de lege: ”Masca nu mă ajută sub nicio formă”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, avocatul Gheorghe Piperea a declarat că poartă masca de protecție doar în locurile în care aceasta este impusă de lege, susținând că masca nu îl ajută cu nimic.

„Port mască doar acolo unde sunt obligat de lege. Când sunt în instanță port mască, când merg la supermarket port mască pentru că nu pot să stau să mă cert cu paznicii că nu port masca și trebuie să mă duc totuși să fac cumpărăturile. Când intru în instituții publice port mască, dar asta este tot.

Masca nu mă ajută sub nicio formă. Ca să fie lucrurile foarte clare, în ultimele două săptămâni am făcut două teste de COVID-19, care se fac în parcare, cu bani destul de mulți, și am ieșit negativ. De 8 luni de zile ies din casă, este nevoie spre exemplu să merg la țară, la mama, aproape de fiecare dată am fost înconjurat de oamenii de la țară, că așa este la țară, și iată că după 8 luni de zile nu am nimic, nici măcar o simplă răceală. 

Nu spun că toată lumea poate să fie la fel ca mine, dar sunt convins că din punct de vedere al imunității naturale ar fi mult mai bine să facem cum au făcut suedezii, și să lăsam ca oamenii, dacă se tem să își pună mască, oamenii care au simptome să stea acasă”, a spus Piperea.

Acesta este de părere că este total iresponsabil din partea noastră să ieșim din casă în condițiile în care prezentăm simptome COVID-19.

„Cât de iresponsabil să fii, că ești copil de 12 ani sau că ești adult, să ieși din casă atunci când ai temperatură, atunci când ai clar o gripă sau o viroză, cât de autodistructiv să fii? Când ai astfel de simptome stai în casă. Sunt oameni care aleargă în parc, care sunt pe bicicletă, care sunt pe trotinetă și au mască pe figură. Vedem persoane care merg cu metroul la birou și care au masca pe figură.

De ce te-ai duce la birou sau în toate aceste locuri, sau de ce în mașina proprie ai păstra masca pe figură când ești singur în mașină dacă ai astfel de simptome. Nu cumva e mult mai responsabil și mult mai normal la cap ca omul respectiv să stea acasă în momentele alea?!”, a mai spus avocatul.

Avocatul Gheorghe Piperea, la ”Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș

Publicată de PS News pe Joi, 15 octombrie 2020

 

1 comentariu la “Avocatul Gheorghe Piperea poartă mască doar unde e obligat de lege: ”Masca nu mă ajută sub nicio formă”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *