Skip to content
Politică

Avocatul lui Oprescu, declarații ferme la ieșirea de la Curtea de Apel, luni: Nu-l subestimați pe Sorin Oprescu!

Alexandru Chiciu, unul din avocații lui Sorin Oprescu, a dat mai multe declarații presei,pe treptele Curții de Apel Bucuresti, luni, cu ocazia judecării contestației Primarului Bucureștiului la decizia instanţei de a-l aresta preventiv, în dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită.

În urmă cu o săptămână, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi primit de la un subaltern, 25.000 de euro, bani care proveneau de la patru denunţători.

Avocatul insista ca dincolo de fondul problemei, ca este inuman ca Sorin Oprescu sa fie cercetat în stare de arest:

”Problemele cu diabetul le stiti foarte bine. (…) A aflat din foarte multe surse ca i se pregateste ceva, a spus -o si in sala de judecata. A fost un om deschis, niciodata nu a ascuns, niciodata nu a incercat sa-si diminueze activ pol, nici de primar genereal. Sorin Oprescu este un om deschis l-ati vazut. Singurul mesaj este: nu a luat mita.”

”Un imprumut este un imprumut. (…) Un om care nu are niciun fel de legatura cu vreo fapta ilicita, sa-si ia masuri de precautie? (…) Nu va pot face niciun fel de declaratie pe situatia de fapt, suntem in pregatirea unor probe. (…) Sorin Oprescu doreste sa se admita toate mijloacele de probe permise de Codul de Procedura Penala.”

Despre o posibilă demisie a primarului Capitalei, Chiciu a declarat: ”Este o persoana nevinovata, o persoana nevinovata este o pers care doreste sa-si solutioneze problema. Sub nicio forma. (…) Este o persoana care trece printr-un moment dificil, este o persoana care constientizeaza acest fenomen, este o persoana care are aceasta convingere ca se va ridica. Nu-l subestimati pe Sorin Oprescu. Saptamana viitoare vom analiza in functie de rezultatul de astazi toti pasii pe care urmeaza sa-i facem. (…) Niciodata Sorin Oprescu nu a cunoscut provenienta sumelor de bani pe care i-a luat ca imprumut. (…) Sunt pregatiti patru martori cu privire la acest lucru. (…) Este o chestiune pe care si noi am subliniat-o, domnia sa e acuzat ca a primit o suma de bani in septembrie. (…) Nimic nu a fost de natura a crea vreo suspiciune pentru Sorin Oprescu… Nimic nu poate fi ilegal (…)”

Întrebat dacă este convins de nevinovăția edilului Bucureștiului, avocatul a exprimat: „As vrea sa va raspund in mod reflex: da. N-as vrea sa fiu acuzat ca fiind avocatul domniei sale ca sunt subietciv. Eu cred ca acest om indiferent de acuzatiile care ii sunt aduse, …eu cred ca este nepotrivit sa fie cercetat in stare de arest. Orice pers are dreptul sa fie cercetata in stare de libertate. Astazi am discutat masura preventiva (…).”

Luni, in jurul orei 19:00, Sorin Oprescu a iesit de la audierile din fata Curții de Apel. Instanta a ramas in pronuntare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *