Skip to content
Economie

Avocatul Poporului, anunț despre indemnizaţiile lunare ale persoanelor cu handicap: Vor fi exceptate de la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie

fn24.ro

Avocatul Poporului a transmis, vineri, că indemnizaţiile lunare ale persoanelor cu handicap vor fi exceptate de la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, în cadrul Programului Naţional de Protecţie ”Bani de liceu”.

Indemnizaţiile lunare primite de persoanele cu handicap grav şi accentuat vor fi exceptate de la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, conform modificărilor avute în vedere de HG nr. 1488/2004”, a transmis, vineri, Avocatul Poporului.

Sursa citată precizează că Ministerul Educaţiei Naţionale a răspuns, astfel, solicităţii adresate, în 10 ianuarie 2019, de către Avocatul Poporului, în sensul modificării art. 3 alin.(1) din HG nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului Naţional de Protecţie ”Bani de liceu”.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a semnat, în octombrie 2018, un contract de finanţare din fonduri europene, în valoare de 31 de milioane euro, care vizează proiectul ”Bani de liceu”.

Proiectul permite susţinerea şi continuarea acestui program şi va acoperi cheltuielile realizate sau estimate pentru perioada anilor şcolari 2015-2019 pentru acest tip de sprijin.

Începând cu acest an şcolar, fiecare beneficiar al programului ”Bani de liceu” va primi, lunar, pe întreaga durată a cursurilor, în situaţia respectării tuturor condiţiilor legale prevăzute, suma de 250 lei, faţă de 180 lei lunar, suma primită anterior majorării, informează News.ro.

De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei a fost indexată de la 150 la 500 lei/membru de familie, urmare a corelării acestui plafon la situaţia economică actuală (salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar).

1 comentariu la “Avocatul Poporului, anunț despre indemnizaţiile lunare ale persoanelor cu handicap: Vor fi exceptate de la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie

  1. De ce bani pentru handicap de ce nu au fost lasti ca si pina acma pentru ca cineva doreste sa traga sfori pe spstele lor eu sunt o mama paralizată si am 3 copii nevazatori ,diabetici si care mai face si dializa de 3 ori pe săptămână nu va ganditi ca mai au nevoie și de medicamente care fara de ele nu pot trai in lumea asta mizerabilă fara splina cu piciorele malformate din nastere numai eu stiu cum ma chinui din scaun cu rotile cu ei si eu nu i-am aruncat in brate statului român miam crescut cum am pututcaci mii iubesc asa cum sunt sunt ai mei asa mi-a lasat dumnezeu si sunt chinuiti de stat rusine sa le fie guvernatilorsi cei fara suflet carw gindesc cu fundul nu cu capulva rog gasiti o solutie si pentru acesti ca dumneavoastra puteti legistlativ va rog frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *