Skip to content
Societate

Avocatul Poporului răbufnește în cazul Caracal: De la Ministerul de Interne nu am primit încă răspuns, este o parte importantă

Realitatea.net

Instituția Avocatul Poporului a transmis, miercuri, într-o conferință de presă, că nici până în prezent nu a primit răspunsuri de la Ministerul de Interne și IGPR în ceea ce privește disfuncționalitățile în cazul de la Caracal. Au fost trimise întrebări și la CSM, tot fără răspuns.

Ne-am adresat unei multitudini de autorități, nu am primit răspuns de la toate. Mă miră că de la Ministerul de Interne nu am primit încă răspuns, este o parte importantă. Acolo, la IGPR, ne-am adresat cu multe întrebări. Ne-am adresat chiar și CSM-ului pe partea de Justiție, nu implicându-ne în felul în care se face ancheta. Am primit un răspuns de la CSM că nici ei nu se implică. Dar am întrebat, și o să revenim, dacă organele de urmărire, în speță procurorii, sunt cumva instruiți pentru a face în acțiunile lor o deosebire între cazurile în care domiciliul nu se mai bucură de inviolabilitate”, a declarat, miercuri, Mircea Criste, coordonator al departamentului Armată, Justiție, Poliție Penitenciare, din cadrul instituției Avocatului Poporului.

Potrivit acestuia, în lege sunt prevăzute două aspecte diferite în care nu se poate opune inviolabilitatea domiciuliului atunci când se execută un mandat.

O situație este atunci când nu poți opune excepția inviolabilității când o viață, un bun este pus în primejdie și intervin pentru salvarea vieții. Aici nu pot să spui că nu ai mandat și nu poți intra. Și am vrut să aflu dacă, într-adevăr, procurorii sunt instruiți de a face această deosbire”, mai spune Criste.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *