Skip to content
Politică

Avocatul Poporului, Renate Weber, cumulează salariul de la stat cu două pensii. Câți bani încasează lunar

Inquam Photos / George Călin

Avocatul Poporului, Renate Weber, cumulează salariul de la stat cu două pensii: cea de la Parlamentul European și cea de la casa de pensii a avocaților.

Chiar dacă una din pensiile lui Weber vine de la Parlamentul European, de facto, ea este plătită tot de către contribuabilii români, prin banii pe care statul îi varsă la bugetul UE, de unde sunt redistribuiți către multiplele instituții europene.

Potrivit declarației de avere depuse în iunie 2021, Avocatul Poporului a primit o pensie de 17.974 de euro pe ultimele șase luni din 2020, brut, deci are circa 3.000 de euro pe lună. In plus, ea a avut o pensie de aproximativ 3.000 de lei/ lună, net, de la casa de pensii a avocaților, potrivit newsweek.ro.

Salariul ei anual, în calitate de Avocat al Poporului, a fost de 153.000 lei, net.

În mai 2021, ea se lăuda că nu va beneficia de pensie specială. “Eu, Renate Weber, nu am contribuit la sistemul de pensii de stat public din România. Eu am fost toată viaţa avocat, am plătit numai la Casa de Pensii a Uniunii Avocaţilor, primesc o pensie din sistemul privat de la casa de pensii de acolo“, a afirmat ea, vorbind despre faptul că a atacat la CCR legea privind abrogarea pensiilor speciale.

2 comentarii la “Avocatul Poporului, Renate Weber, cumulează salariul de la stat cu două pensii. Câți bani încasează lunar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *