Skip to content
Juridic Știri

Avocatul Toni Neacșu, detalii neașteptate din sala de judecată: Procesul lui Dragnea s-a amânat din cauza DNA

cotidianul.ro

Adrian-Toni Neacşu, apărătorul Bombonicăi Prodan şi Olguţei Şefu în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care este inculpat şi Liviu Dragnea, spune că DNA i-a surprins pe toți avocații din proces când a invocat două excepții de neconstituționalitate, demers care a dus la amânarea judecării.

”Noi, avocații, am cerut amânarea procesului pentru diferite motive, cel mai important fiind acela de a aștepta decizia de vineri, 19 aprilie, a CCR privind completurile specializate de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Atunci, procurorul de ședință ne-a acuzat că încercăm să tergiversăm procesul”, a declarat Adrian-Toni Neacșu pentru PSnews.

La scurt timp după ce a lansat această acuzație în sala de judecată, procurorul DNA a invocat cele două excepții de neconstituționalitate, provocând în mod direct amânarea procesului.

”E drept că DNA a cerut să nu se amâne judecată, ci să ne dea instanța nouă, avocaților, o jumătate de oră să studiem cele două documente depuse de ei și să ne judecăm astăzi. Doar că era clar pentru oricine că instanța nu putea face asta. Odată ce s-au invocat două excepții de neconstituționalitate, adică cele două documente, instanța era obligată să amâne cauza până când ne putem da cu părerea și noi despre cele două excepții. Abia după aceea, după ce vom formula și noi opinii, instanța va decide dacă se impune sesizarea CCR”, a mai spus avocatul.

Potrivit apărătorului, cele două excepții de neconstituționalitate invocate de DNA se referă la: 1) textul din Legea 78/2000, care obligă ÎCCJ să înființeze completuri specializate, adică exact speța care se judecă acum la CCR, și 2) articolul din Codul Penal care vizează termenul de prescripție a răspunderii penale.

”Ei (procurorii DNA – n.r.) au atacat o decizie a ÎCCJ, un RIL (recurs în interesul legii – n.r.), care se referă la momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție pentru anumite infracțiuni. Eu am invocat pentru clienta mea termen de prescripție pentru fals intelectual, iar ei vor să evite asta, susținând că prevederea legală invocată de noi ar fi neconstituțională”, a precizat avocatul Adrian-Toni Neacșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *