Skip to content
Opinii & Analize

Avocatului Poporului a început să-i crească mustața

Nu este nimic mai grețos decât slugărnicia fără precedent a domnului Ciorbea – acest Avocat al Poporului care și-a lipit rapid fruntea de bocancii încă plini de sângele opoziției ai noului tătuc al României.

Cred că lui Victor Ciorbea nu i-a trecut prin cap că ar putea să-și lase mustață, în semn de maximă apreciere față de noua putere. Dar uite că acum îi servim noi această sugestie: domnu’ Ciorbea, o  mustață căruntă și ușor îngălbenită de fumat  v-ar veni grozav!

Aaaaaa – nu fumați ? Nu-i nimic – apucați-vă rapid, până nu se lasă domnul Dragnea!

Dar cine este de fapt acest sinistru domn Ciorbea? Știm cu toții o versiune glorioasă, de tânără speranță țărănistă, aleasă primar al Capitalei în 1996, pentru ca ulterior să fie numit premier al României într-una dintre cele mai dezlânate guvernări pe care le-a avut România.

În 2012 este recuperat de la naftalina istoriei de către președintele PNL Crin Antonescu, omul care, de altfel, a avut încrederea de a-l pune pe listele parlamentare ale PNL și astfel Ciorbea a devenit senator al României. În timpul mandatului său de parlamentar, s-a remarcat doar în fața colegilor de partid și filială. Toți știau din lamentările domnului Ciorbea despre sărăcia în care pretindea că trăiește, întreg salariul său ducându-se pentru plata ratelor la creditele pe care le făcuse pentru bunăstarea familiei. Aparent, investiția a fost făcută într-un apartament plasat în centrul orașului New York, aflat pe numele fiului.

De altfel, Avocatul Poporului pare a fi îngropat în datorii, declarațiile de avere din 2012, dar și cele din 2016 vorbind despre un credit personal de 240.000 de euro și un credit ipotecar de 360.000 de euro, precum și de două credite ipotecare, fiecare de 330.000 de euro, toate având scadența în 2024. La toate astea se adaugă un credit de 90.000 de USD, scadent în 2020.

Can-can-urile vremii vorbesc chiar despre o situație pecuniară dificilă generată și de faptul că domnul Ciorbea ar fi cheltuit în campanie banii… soacrei. Sau cel puțin așa spun sursele pe ale cărui umeri plângea la vremea respectivă actualul Avocat al Poporului.

Servilismul cu care domnul Ciorbea s-a apucat să-i lustruiască bocancii domnului Dragnea ne spune că disperarea pare să fi pus stăpânire pe acest personaj tranzitoriu, dar marginal prezent al politicii românești.

O fi terminat de plătit ratele? O mai avea bani pentru cele zilnice? Și cum ar mai putea să își mai târâie zilele dacă l-ar prinde Boboteaza fără slujbulița asta, din care nu a scos o vorbă ani de-a rândul, dar care acum a prins a glăsui, total întâmplător și accidental, în favoarea domnului Dragnea?

Și uite cum, plin de zel, Victor Ciorbea se pune în slujba noii stăpâniri, ducând, în cel mai trist și lamentabil mod, demnitatea instituției Avocatului Poporului la nivelul Avocatului Popoului de pupat al domnului Dragnea !

2 comentarii la “Avocatului Poporului a început să-i crească mustața

  1. Dl Antonescu se poate lauda cu multe nume controversate aduse in PNL
    Roman,Becali,Ciorbea…
    De sustinerea lui Geoana in turul 2 ,de intelegerea cu Ponta sa nu mai discutam!
    Pare ca acest politician ,,de exceptie”, cum este catalogat de psd-isti a mai si dat-o in bara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *