Skip to content
Sport

Avram Iancu, premiu special după ultramaratonul 6633 Arctic Ultra

Bibliotecarul din Petroşani Avram Iancu a fost premiat cu trofeul Inukshuk după ultramaratonul „6633 Arctic Ultra”, considerat a fi unul dintre cele mai grele din lume.

„Inukshuk, trofeul meu, este simbolul altruismului, echilibrului şi cooperării. Inuiţii foloseau aceste pietre aşezate în formă umană pentru a marca drumurile în pustietatea Arctică. Deşi pietre separate, ele se susţin reciproc şi fiecare are importanţa ei. Inukshuk-ul ne readuce aminte că fiecare dintre noi are responsabilitatea de a face ceva pentru a susţine întregul. Unitatea dă puterea. Trăiască România!”, a scris Avram Iancu pe pagina sa de socializare.

Iancu s-a clasat pe locul al III-lea la ultramaratonul „6633 Arctic Ultra”, dintre cei 15 concurenţi care au pornit în cursă: „Mi-am dus drumul până la capăt. Până la capătul lumii. Şi, deşi am reuşit, nu am niciun merit, e doar îngăduinţă divină. Iar locul 3 obţinut la una dintre cele mai grele curse din lume e doar o răsplată nesperată pentru tot ceea ce am îndurat aici. Dumnezeu să binecuvânteze ROMÂNIA”.

Avram Iancu este polisportiv, fiind cunoscut pentru performanţele sale, cum ar fi traversarea înot a Canalul Mânecii sau parcurgerea înot a cursului Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *