Skip to content
Internațional

Ayatollahul Iranului: Americanii vor fi expulzaţi din Irak şi Siria

twitter

Liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat duminică că americanii vor fi expulzaţi din Irak şi Siria, el reluând cererea ca trupele americne să fie retrase din Orientul Mijlociu, reatează Reuters.

Iranul s-a aflat aproape într-un conflict deschis cu Statele Unite, când o dronă americană l-a ucis pe comandantul militar iranian Qassem Soleimani, la Bagdad, pe 3 ianuarie. Trei zile mai târziu, Teheranul a ripostat cu un atac cu rachete asupra unei baze americane din Irak.

Khamenei a spus că acţiunile americanilor în Afganistan, Irak şi Siria au făcut ca aceştia să fie urâţi, potrivit unui transcript al unui discurs adresat studenţilor şi publicat pe site-ul său. „Americanii nu vor stat în Irak şi Siria şi vor fi expulzaţi”, a spus Khamenei.

Luna trecută, preşedintele american Donald Trump a declarat că a ordonat US Navy să tragă în navele iraniene care hărţuiesc navele americane, dar a spus ulterior că nu schimbă regulile militare referitoare la angajament, scrie news.ro.

După anunţul lui Trump, şeful Gărzilor Revoluţionare Iraniene, generalul maior Hossein Salami, a spus că Iranul va distruge navele Statelor Unite, dacă securitatea sa va fi pusă în pericol în Golf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *