Skip to content
Politică

Azi vor fi discutate în Comisia juridică cererile DNA pe numele Elenei Udrea

Comisia juridica a Camerei Deputatilor va lua in discutie miercuri incepand cu ora 11:30 cererile DNA referitoare la deputatul Elena Udrea, informeaza Agerpres.

Potrivit presedintelui Comisiei, Bogdan Ciuca, Elena Udrea a fost invitata sa participe la sedinta si sa isi spuna punctul de vedere cu privire la acuzatiile care i se aduc, dar nu se stie daca aceasta va fi prezenta.

Cererile procurorului sef al DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea pentru savarsirea de noi infractiuni in dosarul Gala Bute au fost trimise luni de Biroul permanent al Camerei Deputatilor catre Comisia juridica care trebuie sa intocmeasca un raport.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea pentru savarsirea de noi infractiuni in dosarul Gala Bute.

„In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de deputatul Elena Udrea, pentru savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, in perioada in care avea calitatea de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT); ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, pentru savarsirea infractiunilor sus mentionate”, se arata intr-un comunicat al DNA transmis luni presei.

Cererea este formulata in cauza in care se efectueaza acte de urmarire penala in legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 – 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *