Azilele groazei. Cine este noul prefect al judeţului Mureş

Azil Mureș

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că Executivul a adoptat mai multe hotărâre, prin care Ciprian Dobre a fost numit prefect în judeţul Mureş, iar Vasile Oprea în funcţia de suprefect al judeţului Mureş, cât şi a lui Lucian Demezzo în poziţia de prefect al judeţului Olt.

 

Ciprian Dobre și Vasile Oprea – colaj

„Vreau să anunţ şi hotărârile privind numirea unui nou prefect în judeţul Mureş, în persoana domnului Ciprian Dobre, a unui subprefect în judeţul Mureş, în persoana domnului Vasile Oprea şi a prefectului din judeţul Olt, în persoana domnului Lucian Demezzo”, a anunţat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Ciprian Dobre a mai ocupat funcţia de prefect al judeţului Mureş în perioada 2005 – 2008. Liberalul în vârstă de 52 de ani este din Târgu Mureş şi este liderul PNL Mureş. El a fost fost deputat PNL în legislatura 2008-2012, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor. Acesta a fost, în intervalul 2012-2016 preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, fiind ales uninominal din partea USL.

Vasile Liviu Oprea care a fost numit suprefect al judeţului Mureş, este medic veterinar la Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş.

Amintim că premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că a dispus eliberarea din funcţie a prefectului şi subprefectului de Mureş, întrucât aceştia trebuiau să urmărească controalele care au fost recent făcute la azile.

„Prefecţii trebuie să se implice în continuare ca astfel de fenomene să nu se mai întâmple”, a mai afirmat şeful Guvernului, după informaţiile conform cărora persoane în stare critică erau ţinute în condiţii improprii într-un subsol.

De asemenea, prefectul de Mureş Mara Togănel a anunţat, miercuri, într-un mesaj postat pe Facebook, că îşi depune mandatul, deşi consideră că a făcut tot ce i-a stat în putere să gestioneze, legal şi uman, situaţia creată la azilul cu condiţii improprii.

„Este indiscutabil că situaţia de la azilul din Bărdeşti este una inumană, tragică, pe care o condamn cu toată fermitatea, drept pentru care susţin că cei vinovaţi trebuie să plătească. Având în vedere contextul generat de aceste întâmplări cumplite, am luat decizia de a-mi depune mandatul de prefect al judeţului Mureş.

„Îi rog pe mureşeni să vadă în gestul meu acelaşi comportament pe care l-am arătat în ultimii 3 ani şi jumătate, bazat pe încredere, corectitudine şi demnitate. Trebuie făcută însă precizarea că persoanele vulnerabile au fost victimele unei reţele clandestină şi infracţională care ducea oameni în locaţii din întreaga ţară. Din păcate, nu a putut nimeni anticipa acţiunile acestor grupări infracţionale care operează atât la nivel local, cât şi naţional, renunţând la orice urmă de umanitate şi empatie. Sunt încălcări flagrante ale drepturilor omului pentru care am certitudinea, în egală măsură cu toţi cei care cunosc cazul, că cei vinovaţi vor răspunde penal şi astfel de tragedii să nu se mai repete”, a mai postat Mara Togănel”, a scris, miercuri, Mara Togănel, pe Facebook.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: