„Azilele groazei”: Curtea de Apel București hotărăște azi dacă frații Godei sunt cercetați în arest la domiciliu

Stefan Godei
Sursa foto: Inquam / George Calin

Frații Godei, Ștefan și Daniel, precum și Andrei Ticu au fost aduși, joi dimineața, la Curtea de Apel București. Judecătorii acestei instanțe vor decide definitiv dacă îi plasează în arest la domiciliu sau dacă ei vor rămâne încarcerați.

Tribunalul București a decis, vineri, 25 august, ca Ștefan și Daniel Godei să fie plasați  în arest la domiciliu. Instanța a respins propunerea procurorilor DIICOT de prelungire a arestării preventive, dar decizia nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel de anchetatorii antimafie.

„Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive dispuse fata de inculpații Godei Ștefan-Cristian, Godei Daniel și Ticu Andrei-Răzvan și dispune pentru acești inculpați înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a încheierii”, potrivit deciziei Tribunalului București de acum o săptămână.

Prin aceeași decizie, instanța a admis propunerea procurorilor de prelungire cu încă 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru Ioana-Andreea Caraulașu, Cristina Tudorancea, Claudia Costescu și Gheorghița Trifu.

Curtea de Apel București va decide definitiv, joi, dacă menține sau nu decizia Tribunalului de a-i plasa în arest la domiciliu pe frații Ștefan și Daniel Godei și Andrei Ticu.

 3,7 milioane de lei, câștigul lui Ștefan Godei, din azilele groazei

Ștefan Godei conduce ONG-ul care gestiona azilele groazei din Voluntari, respectiv Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz.

Procurorii DIICOT au interceptat mai multe discuții telefonice în dosarul „lagărelor” din Ilfov, unde bătrânii erau înfometați și ținuți în condiții inumane. Parte dintre acestea, dar și declarațiile martorilor, surprind regimul de înfometare la care au fost supuse victimele de către șefii Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz.

„Membrii grupării cu rol de execuție sunt implicați în infracțiuni de furt al produselor alimentare destinate hrănirii beneficiarilor, atât din hrana achiziționată din fondurile centrelor dar și din hrana adusă de aparținătorii beneficiarilor. De altfel, aceștia sunt implicați și în furtul articolelor de îmbrăcăminte și a medicamentelor aduse acestora de către familii”, se arată în referatul DIICOT, citat de Gândul.ro.

Tot referatul procurorilor mai arată că Ștefan Godei a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi cu răni pe corp și ținuți într-o mizerie inimaginabilă.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL