Azilele groazei. În martie, Corpul de control al premierului Ciucă sesiza Parchetul

Guvernul României
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Știa sau nu Guvernul de ororile de la „azilele groazei”? Potrivit unui răspuns al Executivului, la data de 1 martie 2023, aspectele semnalate de către Centrul pentru Resurse Juridice se aflau deja în atenția Corpului de Control al Prim-Ministrului, ca urmare a sesizării formulate în data de 22 februarie 2023 de către o altă organizație neguvernamentală.

Astfel, pe baza informațiilor primite, Corpul de Control al Prim-ministrului a făcut o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Precizările Guvernului:

„Centrul pentru Resurse Juridice a transmis un Memoriu în atenția prim-ministrului înregistrat cu numărul 5/1384 din data de 1 martie 2023 și, în revenire, cu numărul 5/1384 din 10.04.2023.

La data de 1 martie 2023, aspectele semnalate de către Centrul pentru Resurse Juridice se aflau deja în atenția Corpului de Control al Prim-Ministrului, ca urmare a sesizării formulate în data de 22 februarie 2023 de către o altă organizație neguvernamentală.

Corpul de Control al Prim-Ministrului a sesizat în data de 8 martie 2023 Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea cu privire la faptele reclamate prin adresa primită în data de 22 februarie 2023. Prin urmare, la data primirii Memoriului din partea Centrului pentru Resurse Juridice, Corpul de Control al Prim-Ministrului efectua deja demersuri cu privire la aspectele semnalate”.

Precizările Executivului vin după ce Centrul de Resurse Juridice a anunțat că a transmis pe 1 martie un memoriu la Cancelaria prim-ministrului, în care sesiza abuzurile din aceste cămine și îi cerea premierului – Nicolae Ciucă la acea dată – să preia coordonarea acțiunilor de control la aceste cămine.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL