Azilele groazei. Șeful ANPDPD susține că a făcut controale ,,cu profesionalism”

Sursa foto: Freepik

Șeful Agenției Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, Mihai Tomescu, demis de premierul Marcel Ciolacu după scandalul „azilelor groazei” din Ilfov, susține că toate controalele făcute de instituția sa „au fost realizate cu profesionalism și de echipe formate din oameni de înaltă calitate morală”. Aceasta, deși peste 100 de vârstnici au fost găsiți bătuți, înfometați și neîngrijiți în 3 cămine din Ilfov.

„Am luat astăzi act de decizia domnului Prim Ministru de a fi destituit din funcția de președinte al ANPDPD. Eu mă consider o persoană demnă și un profesionist și nu vreau să comentez această decizie”, a scris Tomescu pe pagina sa de Facebook.

„Pentru mine, această funcție nu a reprezentat o sinecură și nu am o miză politică. Tot ceea ce am făcut a fost să mă pun în sprijinul persoanelor cu dizabilități si să repun pe picioare o instituție care a pătimit atat de mult de-a lungul anilor. Au fost cel puțin cinci reorganizări sau desființări succesive ale acestei instituții în ultimii zece ani, fapt ce se răsfrânge și în calitatea politicilor sociale din acest domeniu”, a continuat el.

„Legat de situația tragică și cele petrecute în serviciile sociale apărute în spațiul public zilele acestea, doresc să vă spun că monștrii care au avut aceste comportamente față de persoanele cu dizabilități trebuie să suporte consecințele legii. Vă asigur însă că toate acțiunile noastre de control și monitorizare au fost realizate cu profesionalism și de echipe formate din oameni de înaltă calitate morală”, a mai scris Tomescu.

„Vă mulțumesc pentru tot sprijinul și îmbrățișez comunitatea persoanelor cu dizabilități din România”, a încheiat el.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL