Azilele groazei. Şeful Inspecţiei Muncii, cercetat disciplinar

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comisia de Disciplină a Ministerului Muncii şi cea a Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială au dispus cercetarea disciplinară a inspectorului general de stat al Inspecţiei Muncii, respectiv a unor directori generali de agenţii judeţe, potrivit MMSS.

„Comisia de Disciplină a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi Comisia de Disciplină a Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) s-au sesizat şi au dispus cercetarea disciplinară a inspectorului general de stat al Inspecţiei Muncii (IM), Dantes Bratu, respectiv a directorilor executivi ai AMPIS Bucureşti, AJPIS Arad, AJPIS Constanţa, AJPIS Giurgiu, AJPIS Hunedoara, AJPIS Maramureş, AJPIS Teleorman şi AJPIS Vrancea. Ocupanţii acestor posturi sunt suspendaţi din funcţiile de conducere pe perioada cercetării disciplinare. De asemenea, directorul executiv al AJPIS Bacău şi-a înaintat demisia către conducerea ANPIS”, precizează sursa citată.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut joi schimbarea din funcţie a conducerii direcţiilor de asistenţă socială din şapte judeţe, precum şi suspendarea din funcţie a şefului Inspecţiei Muncii.

El a menţionat că în urma controalelor efectuate la nivel naţional au fost identificate probleme grave în activitatea unor centre sociale din judeţele: Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi în Bucureşti, „mai ales” în Sectorul 1.

„Părerea mea că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desfiinţăm instituţii cu totul, care şi-au dovedit incapacitatea de a face faţă cerinţelor în acest moment. Cer preşedinţilor de consilii judeţene în subordinea cărora se află direcţiile generale de asistenţă socială din judeţele amintite să înceapă să schimbe toţi aceşti directori din funcţie. Este evident că nu şi-au făcut treaba şi datoria. Dacă nu vor face acest lucru, tot dânşii vor răspunde în faţa românilor care i-au ales”, a spus premierul.

De asemenea, el i-a cerut noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, suspendarea din funcţie a şefului Inspecţiei Muncii.

„Am descoperit că este o problemă uriaşă şi cu munca la negru. Câteodată erau condiţii de Evul Mediu în aceste centre, în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Din punctul meu de vedere, este clar că Inspecţia Muncii nu şi-a făcut datoria. Doamnă ministru, vă cer să luaţi aceeaşi măsură în cazul şefului acestei instituţii”, a spus premierul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: