Azilele morții. Să nu ne batem joc și de asta, da?

Bogdan Stoica
Sursa foto: PS News

Aproape că nu mai contează cum au fost chinuiți bătrânii. Și zic asta pentru că am mai văzut manifestări ale naturii umane în preajma unor avantaje financiare. Mai știi când Kaufland a băgat carne de cal în caserolele cu mici? Sau când Tymbark și-a ținut sucurile în soare, o parcare întreagă? Când niște medici au băgat apă în fiolele pentru bolnavii de cancer? Măștile din pandemie? Dezinfectanții de la HexiPharma? Ce, e prima oară când vedem cruzime?

Din tot ce-am citit despre cazul azilelor morții, cel mai important lucru care trebuie făcut, dacă vrem să schimbăm ceva, este povestea cu furtul pensiilor și apartamentelor pacienților acelor centre. Pentru că așa ceva nu s-ar fi putut face fără un circuit de corupție ultimul răcnet și fără larga complicitate a numeroși funcționari publici, până la cel mai înalt nivel.

Acolo trebuie concentrată atenția anchetatorilor. Și pe urmă a legislativului. Pentru mine este limpede că legislația privind persoanele vulnerabile e făcută prost sau deliberat prost. Iar din situații similare, pot să-mi bag piciorul în smoală fierbinte la pariu cu faptul că rețeaua de gerontocizi avea sprijin de la cel mai înalt nivel.

Și mi-ar plăcea să văd, măcar acum, niște procurori care fac dosarele ca în SUA. Nu un singur dosar, cu n infracțiuni înșirate, din care avocații apărării vor face ciucuri de perdea până când un judecător va da niște pedepse mici. Aș vrea multe dosare, câte unul pentru fiecare infracțiune. Cum i s-a făcut lui Năstase, sau Elenei Udrea.  Nemernicii ăștia trebuie să-și piardă liniștea și ultimul leu ca să cedeze și să ne spună: cine e la capătul firului?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: