Din fericire, Ministerul Educației va publica subiectul și baremul pentru ca toți elevii și părinții să poată să verifice nota obținută, măcar estimativ. Această procedură este de ajutor pentru clipa în care elevii vor dori să depună contestație, dacă nota obținută va fi mai slabă decât ce se așteptau.
În jurul orei 15.00, pe site-ul Ministerului Educației destinat examenului de Bacalaureat 2024 au apărut subiectele și baremele de corectare la proba scrisă de la limba și literatura română.
Cum era de așteptat, elevii au avut parte de subiecte relativ ușoare, cel puțin pentru cei care doresc să obțină o notă de trece. De altfel, aceste subiecte sunt de obicei dezvoltate pentru a permite oricărui elev mediocru să ia o notă de trece la Bacalaureat, cu toate că foarte mulți nu reușesc acest lucru. Cât despre cei care vor să ia note mari, aceștia trebuie să rezolve mai multe cerințe cu un nivel ridicat de dificultate. Toate aceste subiecte pregătite și gândite de specialiștii din Ministerul Educației vor fi publicate pe site-ul oficial al bacalaureatului.
La fel cum a fost publicat subiectul, așa a fost publicat și baremul. Punct cu punct, elevii pot să verifice, astfel, alături de profesori și părinți, modul în care și-au făcut treaba și pot estima ce notă finală vor primi. Dacă această notă va fi extrem de diferită față de așteptări, tinerii au dreptul să facă o contestație. Așadar, foarte important baremul în acest sens.
Examenul de Bacalaureat în 2024 se va desfășura în două sesiuni. Cea de vară din perioada iunie – iulie și cea de toamnă, care e de fapt programată în luna august. Examenul de Bacalaureat a fost gândit în așa fel încât toți elevii care au absolvit clasa a XII-a în actualul an școlar, dar și cei din alte promoții, să poată să termine oficial cele 12 clase și să urmeze, dacă vor, o facultate.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News