Skip to content
Educație

Bacalaureat 2022. Profesor, despre subiectele la Matematică: „Cred că vor fi multe note de 10”

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Gradul de dificultate al subiectelor primite de absolvenţii de liceu la proba la Matematică a examenului de Bacalaureat a fost mediu, spune profesorul de Matematică Ovidiu Bădescu.

Absolvenţii de la profilul real, ştiinţele naturii şi tehnologic au susţinut astăzi proba scrisă la Matematică, în timp ce elevii de la profilul umanist, pe cea de Istorie, potrivit adevarul.

Profesorul Ovidiu Bădescu, profesor de matematică la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, conf.dr. asociat la Universitatea de Vest din Timişoara, a explicat pentru ”Adevărul” că, din punctul său de vedere, gradul de dificultate al subiectelor date este mediu sau chiar mai scăzut.

”Există câteva subiecte care fac diferenţa şi care sunt foarte bine alese. Cele de la Mate-info consider că sunt potrivite, parcă la Ştiinţe, raportat la programă şi la faptul că ei au câte o oră în minus de matematică pe săptămână în clasele a XI-a şi a XII-a, poate un pic mai grele şi la fel subiectele de la tehnologic – poate că este un pic mai greu de luat note peste 9”, a apreciat profesorul.

Diferenţa de la profilul Mate-info, mai spune acesta, se va face la Subiectul III, 1.C: ”Dar nici acest subiect nu este greu, aş zice că este mai degrabă clasic. Doar că din tot ce apare în test, acesta este cel mai greu. La ştiinţele naturii cel mai dificil subiect a fost III.2.C, iar la tehnologic, II.2.C. La profilul ştiinţele naturii şi I.4 e mai greu, raportat la I.4 de la profilul mate-info. Dar eu consider că vor fi multe note de 10”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *