Bacalaureat 2024: Rata de participare de 99,3% la proba de Limba maternă

Ministerul Educației
Sursa foto: Facebook / Ministerul Educației

Rata de participare la proba scrisă de Limba şi literatura maternă a examenului de Bacalaureat, care a avut loc vineri, a fost de 99,3%, fiind prezenţi 6.155 candidaţi din totalul celor 6.198 înscrişi.

Probele scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2024) s-au încheiat vineri cu testarea cunoştinţelor de limba şi literatura maternă.

„Proba a fost susţinută de 6.155 de candidaţi din totalul celor 6.198 de candidaţi înscrişi (toate promoţiile), rezultând o rată de participare de 99,3%. Nu s-au prezentat 43 de candidaţi. Nu s-au înregistrat eliminări”, a informat Ministerul Educaţiei.

Afişarea primelor rezultate (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12,00).

„În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri)”, afirmă Ministerul Educaţiei.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: