Skip to content
Educație

Bacalaureat: Elevii spun că au emoții mai mari la Matematică și Istorie decât au avut la Limba română

Facebook

Update 11.30

Marți, 29 iunie, Bacalaureat 2021 a continuat cu proba scrisă la Istorie, una din cele două probe obligatorii ale profilului (Matematică și Istorie). Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro începând cu ora 15:00, așa cum a anunțat anterior Ministerul Educației, dar și pe www.digi24.ro, când acestea vor fi disponibile. Primele subiecte au apărut deja.

Examenul de Bacalaureat 2021 a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba română. Marți, candidații mai susțin și proba la Matematică.

Bacalaureat 2021 continuă marți, 30 iunie, cu proba la alegere, iar pe data de 1 iunie, limba maternă.

Anul acesta, ca și anul trecut, probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină nu au mai fost susâinute. Potrivit unui ordin de ministru s-a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu.

Subiecte Istorie, Bacalaureat 2021

Candidații au avut la subiectul III de realizat un eseu despre Spaţiul românesc în Evul Mediu.

Subiectul la Istorie de la BAC 2021 va fi publicat pe edu.ro, de la ora 15:00, dar le veți găsi și pe site-ul nostru imediat ce acestea vor fi disponibile

Examenul de Bacalaureat din acest an se află în a doua zi. Candidații susțin examenul la proba obligatorie a profilului, respectiv la Matematică sau la Istorie. Peste 130.000 de absolvenți de liceu s-au înscris la examen.

Luni, la proba de Limba și literatura română, mai mult de 3.600 dintre ei nu s-au prezentat, iar alți 63 au fost eliminați, după ce ar fi încercat să copieze.

Cei care au studiat timp de 4 ani la profil real vor da examen, marți, la Matematică, iar cei care au studiat la profil uman vor da examen la Istorie. Probele  au început la ora 9.00. După ce au primit subiectele, candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a le rezolva.

Adunați încă de înainte de ora 8 în fața liceelor, elevii au spus că sunt mai emoționați decât la proba de Limba română. Unii dintre ei încă repetau formulele la matematică sau domnitorii, informează digi24.ro.

Rezultatele afișate în 5 iulie, iar cei nemulțumiți pot face contestație, rezultatele finale urmând să fie afișate în 9 iulie.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *