Bacalaureat – Rată de participare de 96,8% la proba la alegere a profilului şi specializării

Ministerul Educației
Sursa foto: Facebook / Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei anunţă că 120.388 de candidaţi au participat la proba de miercuri a examenului de bacalaureat, respecti proba la alegere a profilului şi specializării, rata de participare fiind de peste 96%. 3.870 elevi nu s-au prezentat, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

„Rata de participare la proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E.d) – din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2023), desfăşurată astăzi, 28 iunie, a înregistrat valoarea de 96,8% (120.388 de candidaţi prezenţi dintr-un total de 124.277 de candidaţi înscrişi – toate promoţiile – pentru a o susţine)”, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că nu s-au prezentat 3.870 de candidaţi, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Probele scrise din această sesiune se încheie joi, 29 iunie, cu examenul la Limba şi literatura maternă, destinat elevilor de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale.

Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online).

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: