Noi emoții pentru absolvenții de liceu. Încep probele scrise la Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Prima probă scrisă a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului are loc, luni, fiind vorba despre cea la Limba şi literatura română. Celelalte probe scrise sunt programate să se desfăşoare până joi, iar primele rezultate vor fi afişate în 26 august.

Probele scrise din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de bacalaureat 2024 încep cu cea la Limba şi literatura română – proba E.a). Marţi va avea loc proba obligatorie a profilului – proba E.c), miercuri proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d), iar joi cea la Limba şi literatura maternă – proba E.b). Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis, în baza actului de identitate, până la ora 8:30.

Pentru rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei (3) ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Potrivit Ministerului Educaţiei, pot beneficia de prelungirea timpului de lucru candidaţii cărora li s-a aprobat o solicitare în acest sens, conform Procedurii de asigurare a condiţiilor privind egalizarea şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: