Skip to content
Bacău Știri locale

Bacău: 4.000.000 de lei și noi măsuri pentru deschiderea școlilor în siguranță

Inquam Photos / Octav Ganea

Municipalitatea băcăuană va asigura sumele necesare pentru testarea tuturor cadrelor didactice și nedidactice din toate instituțiile de învățământ (licee, școli, grădinițe, creșe), relatează desteptarea.ro.

Primarul Cosmin Necula a anunțat că instituția va asigura școlilor sumele necesare pentru achiziționarea de măști, plexiglas și materiale dezinfectante și va aloca banii pentru achiziția de tablete destinate elevilor care provin din familii defavorizate. În plus, echipele primăriei vor realiza zilnic dezinfecția tuturor sălilor de clasă.

" "

Deschiderea școlilor continuă să fie o necunoscută pentru guvernanții care nu fac altceva decât să bulverseze elevii, profesorii, părinții și autoritățile locale. Noi ne-am pregătit și am luat toate măsurile pentru a oferi condiții sigure, adaptate situației de risc în care ne aflăm. Pentru că nu mai putem aștepta eventuale soluții din partea Guvernului”, spune primarul Cosmin Necula.

Testarea întregului personal (didactic și nedidactic) din învățământul băcăuan este una dintre măsurile absolut necesare și pentru care am solicitat de urgență aprobarea Consiliului Local”, a mai declarat acesta.

Cosmin Necula pune că, în perioada următoare, va fi alături de cadrele didactice și părinți pentru a căuta împreună cele mai bune soluții la toate situațiile neprevăzute ce pot apărea.

“Sunt părinte și știu ce neliniște aduce începerea școlii în fiecare familie. Siguranța este cea mai de preț și voi face tot ce-mi stă în puteri pentru ca în școlile băcăuane să nu fie pusă în pericol sănătatea copiilor noștri”, afirmă Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *