Skip to content
Bacău Știri locale

Bacău: Alianță anti-PSD în Consiliul Județean. 6 partide îi susțin pe Valerian Vreme și Cosmin Necula

PNL, PMP, Pro România, USR, PLUS și ALDE au anunțat, marți, constituirea unei alianțe anti PSD la nivelul județului, pentru Consiliul Județean Bacău și alte administrații locale.

În Consiliul Județean Bacău, cea mai mare pondere o deține PSD, cu 18 voturi din totalul de 37 (17 ale consilierilor județeni și unul al președintelui Valentin Ivancea). Pentru a constitui o majoritate, social-democrații mai au nevoie de un vot, în timp ce alianța formată azi trebuie să adune 19, inclusiv al fostului viceprimar Constantin Scripăț (ALDE), un apropiat al PSD.

Viorel Miron, președintele interimar al PNL Bacău, alături de alți lideri ai formațiunilor politice din Bacău, Ion Melinte și Valerian Vreme – PMP, Maricica Coșa – Alde, Cosmin Necula – Pro România, și-au prezentat planul într-o conferință de presă. Cele două propuneri pentru posturile de vicepreședinți sunt Valerian Vreme (PMP) și Cosmin Necula (Pro România). De la prezentare, au lipsit liderii USR și PLUS, fiind prezenți la ședința Consiliului Local Bacău, unde se aleg viceprimarii.

„Ne dorim un echilibru în Consiliul Județean Bacău și să creăm o majoritate corectă, ca să nu mai fie o discrepanță în favoarea PSD. Considerăm că vom putea face această alianță, astfel încât CJ să administreze județul în mod echitabil pentru toate localitățile din județ”, a declarat Viorel Miron, președintele interimar al PNL.

„Rezultatul alegerilor ne arată că 60% din populație nu își dorește ca PSD să conducă Consiliul Județean. Ne propunem să facem împreună politica cetățeanului și să nu mai existe comune care să nu primească fonduri. Instituțiile din subordinea CJ trebuie tratate cu respect”, a declarat Cosmin Necula, lider Pro România și fost primar.

„La nivel național, PMP are un protocol cu PNL, îl vom respecta. Sperăm că, mâine, forțele de dreapta își vor impune reprezentanții”, a declarat Ion Melinte, președinte PMP Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *