Skip to content
Bacău Știri locale

Bacău: Amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor pentru combaterea pandemiei

Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii băcăuani au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei în ultimele 48 de ore în cadrul acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

În ultimele 48 de ore, la activităţile de verificare au participat peste 500 de forţe de ordine care au controlat 415 obiective, 540 de mijloace de transport, fiind legitimate totodată peste  2500 de persoane. Dintre acestea, 214 au fost depistate că nu respectau măsurile de protecţie individuală.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 223 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă, preciează IPJ Bacău.

Nerespectarea măsurilor individuale de protecţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, amenzile fiind cuprinse între 500 şi 2500 de lei.

Acţiunile sunt desfăşurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului judeţ, fiind vizate în special zonele aglomerate, pieţele, târgurile dar şi mijloacele de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *