Skip to content
Bacău

Bacău: Cine este tânărul de 21 de ani ucis în stil mafiot. Hacker la 12-14 ani, a furat aproximativ 100.000 de euro

Facebook

Un tânăr de 21 de ani din Bacău, Iulian Cezar Oancea, a fost împuşcat mortal luni seară într-o scară de bloc din Bacău, de pe strada Alecu Russo.

Din primele informaţii, se pare că ar fi vorba despre reglarea unor conturi în stil mafiot.

În trecut, Iulian Cezar Oancea a fost trimis în judecată pentru fraude informatice de proporţii. Ziarul „Adevărul” a scris despre el că a fost trimis în judecată la începutul anului 2019, pentru fapte comise în perioada 2013-2015, atunci când hacker-ul avea 12-14 ani. A fost trimis în judecată de DIICOT pentru că a spart conturi bancare furând în jur de 100.000 de euro.

El a mai fost condamnat în trecut, de instanţe din Bacău şi Cluj pentru fapte similare, fiind eliberat condiţionat în 2018 dintr-un centru de reeducare a minorilor, scrie adevarul.ro.

Cezar Oancea a povestit acum câţiva ani într-un articol publicat pe blogul său că aventura lui infracţională a pornit la vârsta de 6 ani, atunci când părinţii i-au cumpărat un calculator. „Chestia asta m-a prins, mi-a plăcut şi am început să aprofundez. M-a atras în special gamingul şi am făcut şi ceva programare web (html, css, js).

Cel mai probabil, crima de luni seara are legătură cu activităţile desfăşurate de tânăr. Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere şi încearcă să-l găsească pe criminal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *