Skip to content
Bacău Știri locale

Bacău: Dragoș Benea (PSD) spune că Moldova e complet nereprezentată la nivel de portofolii ministeriale

Facebook/Dragos Benea

Preşedintele PSD Bacău, europarlamentarul Dragoş Benea, a criticat joi, într-o postare pe Facebook, faptul că judeţele Moldovei nu au niciun reprezentant în noul Guvern.

Liderul PSD Bacău a subliniat că niciun parlamentar din actuala majoritate, dar nici reprezentanţii AUR, nu „s-au sinchisit măcar să mimeze” că sunt preocupaţi de interesele regiunii.

Nicio vorbă despre Moldova în Parlament! Ne aşteaptă ani buni de linişte asurzitoare de… dreapta. Alianţa perdanţilor de la parlamentare, locurile 2, 3 şi 5, nu doar că a întors spatele Moldovei, ci n-a scos niciun cuvânt despre Moldova la instalarea guvernului Cîţu.

Nici măcar domnii de la partidul AUR, care au obţinut cele mai multe voturi în judeţele Moldovei, nu s-au sinchisit să mimeze preocuparea pentru interesele acestei regiuni.

Aşa se face că Moldova e complet nereprezentată la nivel de portofolii ministeriale, asta după ce, în campania electorală, Orban (Ludovic-n.r.) şi ai lui ne-au umplut de autostrăzi fictive şi bune intenţii otrăvite„, arătat Dragoş Benea în postarea citată.

Preşedintele PSD Bacău a adăugat că „peste proiectele regiunii Moldova se va aşterne, în curând, praful”.

„Celebra Alianţă a Estului a dispărut subit, aşa cum tot subit a dispărut şi interesul pentru A8, autostrada prin care PNL a promis acum doi ani unirea Moldovei cu Transilvania.

Oare pe unde se ascund Flutur şi Chirica în aceste zile? În loc de unirea celor două regiuni şi autostrăzile care ar face-o posibilă, la dezbaterile ce au însoţit instalarea Guvernului Cîţu s-a vorbit (tot) despre metroul lui Boc de la Cluj, un proiect de interes local (nu naţional!), pe care PNL şi aliaţii săi din guvern se pregătesc să-I susţină în detrimentul autostrăzii spre Moldova.

Peste speranţele şi năzuinţele moldovenilor & proiectele de dezvoltare ale acestei regiuni se va aşterne, cât de curând, un strat gros de praf: praful indiferenţei guvernării de dreapta, CDR 2.0, asezonat cu tăieri, concedieri şi o austeritate care va da înapoi, cu ani buni, Moldova, menţinându-i statutul dezonorant şi nemeritat de cea mai săracă regiune din UE„, a conchis preşedintele PSD Bacău, europarlamentarul Dragoş Benea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *