Skip to content
Bacău Știri locale

Bacău: Măsuri mai blânde – Restaurantele și sălile de spectacole se redeschid la 30% din capacitate

Restaurantele, barurile, cafenelele din municipiul Bacău se redeschid la interior, cu o capacitate de maximum 30%. De asemenea, se redeschid sălile de spectacole, tot la 30% cel mult. Deciziile au fost luate azi, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, întrunit de la ora 12:00. Măsurile intră în vigoare de luni, 3 mai 2021.

Duminică, incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori este de 1,36, în municipiul Bacău, în continuarea trendului descendent din ultimele două săptămâni.

Potrivit legislației, sunt interzise în continuare organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private și a altor evenimente culturale, scrie zdbc.ro.

Purtarea măștii rămâne obligatorie, în vigoare menținându-se și restricția de circulație pe timp de noapte, în intervalul 22.00-05.00.

Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi este de 1,5 la mie. Dacă va fi atins, va urma o nouă serie de relaxări, dar pentru asta CJSU se va reuni peste două săptămâni.

Actuala hotărâre de Guvern, ce stabilește măsurile din starea de alertă, urmează să fie revizuită pe 13 mai 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *