Skip to content
Bacău Știri locale

Bacău: O bătrână de 70 de ani a împrumutat peste 50.000 de lei de la instituţii nebancare, folosind documente falsificate

Inquam Photos/Octav Ganea

O femeie în vârstă de 70 ani, din comuna băcăuană Podu Turcului, este cercetată penal după ce ar fî împrumutat mai multe sume de bani de la trei instituţii nebancare, folosind documente false.

Împrumuturile au fost obţinute cu sprijinul a două angajate, în baza unor contracte ce atestau în fals faptul că ar fi fost semnate de către giranţi, a precizat vineri purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subinspectorul Cătălina Păduraru.

„Cu sprijinul a două angajate, ar fi indus în eroare instituţiile financiar-nebancare prin contractarea a trei împrumuturi, în baza unor înscrisuri sub semnătură privată falsificate, în valoare de 51.000 de lei. Femeia ar fi achitat suma de 35.000 de lei cu titlu de recuperare prejudiciu în dosarul penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, potrivit Agerpres.

Poliţiştii Serviciului Economic au înaintat dosarul penal către Parchet, cercetările fiind finalizate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *