Skip to content
Bacău Știri locale

Bacău: Primarul merge înainte cu referendumul

desteptarea.ro

Primarul Bacăului spune că nu a fost convins de argumentația Autorității Electorale Permanente, care a apreciat că nu se poate organiza referendumul odată cu alegerile naționale și spune ca va continua demersurile pentru organizarea consultării populare, conform desteptarea.ro.

Am primit un răspuns că referendumul nu este ilegal, așa cum s-a interpretat greșit. În acea informare ni se spune că nu putem folosi aceeași infrastructură de votare care va fi folosită pentru alegerile parlamentare.

Legea 3 care reglementează referendumurile nu are definită clar ce se întâmplă cu referendumurile locale în suprapunere cu alte alegeri.

Am primit astăzi o adresă din partea Prefecturii care ne cere să reanalizăm și urmează ca în următoarele zile să hotărăsc ce se va întâmpla în continuare, dacă vom crea o nouă infrastructură de votare, în paralel cu cea existentă, sau dacă vom găsi o altă cale de a consulta populația”, e explicat primarul Viziteu în cadrul unei conferințe de presă, luni, 23 noiembrie.

Apoi, primarul a trecut la următorul subiect propus, precizând că a găsit în cadrul Primăriei obligații impuse de Curtea de Conturi și neregularități încă din anul 2012, nerezolvate nici până astăzi.

„Am delegat această atribuție viceprimarului Miroșeanu, care a început alături de directorii din Primărie și de auditul intern să investugheze ce mai este de făcut în acest sens”, a declarat primarul Viziteu.

Pentru că au existat discuții în spațiul public pe tema deszăpezirii, primarul Viziteu a dat explicații pe acest subiect: „În acest moment avem șapte loturi din cele zece semnate și contractate.

Pentru două loturi urmează să fie semnate contractele până la sfârșitul acestei săptămâni iar un lot este în curs de aprobare licitație la ANAF, urmând apoi să continue procedura de atribuire prin licitație.”

Un alt subiect discutat a fost cel al Bazarului Milcov care s-a aglomerat în urma suspendării activității în Târgul Auto din Șerbănești, talciocul de acolo mutându-se în Bazarul Milcov.

În acest sens se caută soluții pentru respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

Mai departe, pe ordinea de zi, a fost prezentată situația de la Spitalul Municipal: „Astăzi am avut o discuție cu președintele Consilului Județean, Valentin Ivancea, directorul Spitalului Județean, adiminstratorul public al Consilului Județean și am discutat despre oportunitatea continuării unui parteneriat la Spitalul Municipal și nu există disensiuni.

Vom continua acest parteneriat mai ales că Spitalul Județean dorește relocarea UPU și cel mai probabil va fi găzduită la parterul Spitalului Municipal.”

La finalul întâlnirii cu presa primarul Lucian Stanciu-Viziteu a precizat că au început operațiunile de montare a instalațiilor de iluminat de sărbători, acestea fiind executate cu oamenii primăriei și că bugetul estimat pentru anul acesta din acest punct de vedere este de 300.000 de lei, de trei ori mai puțin decât în anii precedenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *