Skip to content
Bacău Știri locale

Bacău: Romeo Stavarache acuză nelegalitatea actelor care l-au dus după gratii: Încerc să aflu adevărul!

www.bacau.net

La aproape 3 ani de la decizia în baza căreia a fost trimis în închisoare, Romeo Stavarache, fostul primar al Bacăului, acuză nelegalitatea actelor care l-au dus după gratii. El a deschis la Curtea de Apel Târgu Mureș un proces prin care contestă executarea sentinței.

„Încerc să aflu adevărul despre ce a stat la baza acuzațiilor care mi s-au adus și a mandatului de arestare”, declară Stavarache.

Decizia penală nr. 495/A din 3 noiembrie 2017 a fost dată de judecătorii Mihaela Ramona Crețu și Iulian Constantin Bălan de la Curtea de Apel Târgu Mureș, în dosarul nr. 630/110/2015.

Romeo Stavarache spune că a fost băgat în pușcărie în baza unui mandat de executare emis pentru o faptă pentru care a fost achitat, conform însăși instanței care a decis condamnarea sa. „Fapta reținută în mandat, privind pedeapsa de 4 ani, este redată în formă și conținut ca în rechizitoriu, și nu există în decizia Curții de Apel Târgu Mureș 495/A/2017″, afirmă Stavarache în acțiunea sa din instanță.

Mai mult, „suma de 810.000 lei care este reținută în mandat ca obiect al luării de mită nu mai există în fapt, datorită faptului că suma de 810.000 lei din decizia 266/D/2016 a Tribunalului Bacău (instanța de fond) a fost anulată prin achitări succesive ale tuturor inculpatilor din dosar. Practic, fapta nu este prevăzută în Codul Penal valabil în perioada 2009-2014”.

Fostul primar al Bacăului a declarat că ceea ce a apărut pe portalul Justiției în ziua arestării „nu are legătură nici cu mandatul, nici cu procesul”. Potrivit lui Stavarache, mandatul de arestare nu ar fi fost dat pe baza deciziei de la Târgu Mureș, ci „a fost o condamnare pe un document întocmit în fals de o grefieră de la Tribunalul Bacău”.

De altfel, spune fostul primar, președinta completului de judecată de la Târgu Mureș nu a semnat niciodată sentința și, practic, nu ar exista o condamnare. Alt fapt inedit este că în cazierul lui Romeo Stavarache este trecută sentința de la Tribunalul Bacău, deși a fost desființată în apel.

Contestația la executare formulată de fostul edil Stavarache urmează să se judece în decembrie la Curtea de Apel Târgu Mureș de către judecătorul care a dat sentința din 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *