Skip to content
Bacău Știri locale

Bacău: Simptome de sindrom coronian acut după vaccinare, la un adolescent de 17 ani

twitter

Cazul unui puști vaccinat anti-COVID-19 cu serul Pfizer a provocat controverse la nivel local. Un tânăr în vârstă de 17 ani, din comuna Livezi, județul Bacău, a fost transportat de urgență la Iași, cu elicopterul SMURD, cu suspiciune de infarct miocardic, la doar trei zile de când a primit rapelul.

Starea de sănătate a tânărului s-a degradat după ce a acuzat puternice dureri în piept, dureri de cap și tuse.

Pacientul în vârstă de 17 ani şi 10 luni din judeţul Bacău s-a prezentat la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti – Compartiment Primire Urgenţe, la data de 08.06.2021 cu urmatoarea simptomatologie: tuse, cefalee, mialgii, durere toracică. Conform informatiilor deținute la nivelul CPU-Spital Onești, persoanei în cauză i s-au efectuat multiple investigaţii clinice şi paraclinice”, a transmis, miercuri, DSP Bacău.

DSP Bacău precizează că pacientul este în continuare internat în spital, cu stare generală ameliorată, potrivit Ziarul de Bacău.

Menţionăm că pacientul a fost vaccinat în data de 05.06.2021 cu vaccin Pfizer (doza II), iar medicul curant din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Oneşti nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală. Diagnosticul final se va stabili după parcurgerea tuturor investigaţiilor de specialitate”, a mai precizat DSP Bacău.

În prezent, DSP Bacău desfășoară o anchetă pentru a determina vinovații. Potrivit sursei citate, medicul din Onești nu ar fi raportat cazul ca fiind o posibilă reacție postvaccinală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *