Skip to content
Bacău Știri locale

Bacău: Trei noi centre de vaccinare au fost deschise

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Băcăuanii aflați în categoria a II-a de vaccinare anti-COVID, cu vârste între 18-55 ani, se pot programa la centrele din Bacău, Buhuși și Comănești. Acestea sunt operaționale de astăzi, iar doritorii se pot programa prin platforma Rovaccinare.

La ora scrierii articolului erau disponibile peste 2300 de locuri în Bacău, circa 1150 la Buhuși și aproape 1000 la Comănești, potrivit zdbc.ro.

" "
" "

Primăria municipiului Bacău a amenajat centrul de la CAEX (str. Alexandru Șafran 145), a asigurat asistența medicală necesară plus toate operațiunile de curățenie și dezinfecție.

„În plus, pentru ca băcăuanii să poată avea acces facil la Centrul de Afaceri și Expoziții, linia de transport în comun numărul 3 va fi disponibilă, cu o frecvență de 20 de minute. Programul centrului de vaccinare de la CAEX va fi de luni până vineri în intervalul orar 08:00 – 20:00”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Celelalte două centre sunt amenajate în Buhuși str. N Bălcescu nr. 1 și Comănești, str. T .Vladimirescu 5.

Conform deciziei Guvernului României, prin Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19, în centrele amenajate va ajunge vaccinul fabricat de AstraZeneca. Acesta este recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani iar intervalul de timp recomandat între cele două doze este de opt săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *