Bacău: Un muzeu, o grădiniţă, blocuri şi case inundate în urma ploilor abundente

inundatie
Sursa foto: ISUJ Bacău

Un muzeu, o grădiniţă, subsolurile mai multor blocuri de locuinţe şi gospodării din municipiul Bacău au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele ore. Autorităţile anunţă că nu sunt drumuri blocate şi nici nu au fost semnalate victime. Trei localităţi au rămas, temporar, fără alimentare cu energie electrică, avariile fiind remediate.

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice manifestate, în data de 14 septembrie a.c, începând cu ora 08:00, când a avut loc schimbul de efective şi până la ora 16:00, s-a intervenit în următoarele situaţii: evacuarea apei din 4 curţi inundate din municipiul Bacău; evacuarea apei dintr-un beci inundat din municipiul Bacău; evacuarea apei din subsolul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Bacău; evacuarea apei din demisolul Grădiniţei Crai Nou din Bacău; evacuarea apei din 6 subsoluri de bloc din municipiul Bacău” arată bilanţul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Pompierii au acţionat de asemenea pentru îndepărtarea unui copac căzut peste un autoturism şi salvarea unei persoane blocată în maşină din comuna Blăgeşti, satul Blăgeşti.

În misiunile de înlăturare a fenomenelor hidrometeorologice sunt angrenaţi 37 de pompieri militari, care folosesc 15 mijloace de intervenţie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: