Skip to content
Sănătate

Baciu: Până la sfârşitul lunii martie, sosesc 2,5 milioane doze de vaccin produse de Pfizer-BionTech şi 430.000 de doze produse de compania Moderna

Inquam Photos/George Calin

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, a precizat joi seara că până la sfârşitul lunii martie, vor ajunge 2,5 milioane de doze de vaccin produse de Pfizer-BionTech şi 430.000 de doze produse de compania Moderna.

Andrei Baciu mai spus că platforma de vaccinare s-a eliberat noaptea trecută o altă tranșă de sloturi şi oamenii se pot programa la vaccinare în perioada 1-20 martie. „Aceste noi locuri de programare au devenit funcţionale la 2.30 azi noapte, iar în primele s-au programat peste 2.000 de persoane. Pentru această săptămână, într-adevăr, există o limitare cu privire la numărul de doze care sosesc în România”, a spus Baciu la Antena 3.

Până la sfârşitul lunii martie, sosesc 2,5 milioane doze de vaccin produse de Pfizer-BionTech şi 430.000 de doze produse de compania Moderna. Vorbim de un estimat de vaccinuri, nu vorbim de cifre certe, pentru că situaţia este în dinamică. S-a întâmplat, săptămâna asta, o mică situaţie prin care a sosit doar jumătate din numărul de doze care trebuia să sosească. Însă aceste doze vor fi recuperate până la sfârşitul lunii martie, prin alocări suplimentare săptămânale.

Toate dozele care vin vor fi alocate automat, însă trebuie să ţinem cont de faptul că pentru vaccinurile aproape sunt necesare două doze. Pe cale de consecinţă noi trebuie să ne asigurăm că fiecare persoană vaccinată are asigurat şi rapelul„, a mai precizat Andrei Baciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *