Skip to content
Politică

Bădălău contestă în instanţă amenda primită după ce hoţii i-au spart casa și i-au furat o armă

Senatorul PSD Niculae Bădălău contestă în instanţă sancţiunea aplicată de poliţiştii din Giurgiu, primită după ce hoţii i-au spart casa şi i-au furat o armă, care nu era păstrată în condiţii de siguranţă. Primul tras la răspundere a fost Bădălău, căruia i-a fost anulat permisul de port armă.

Plângerea contravenţională formulată de senatorul Niculae Bădălău a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Bolintin Vale la începutul lunii decembrie şi încă nu a primit un termen de judecată. Acţiunea este îndreptată împotriva Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu. Niculae Bădălău a fost amendat de poliţişti cu 5.000 de lei, iar dreptul de port armă i-a fost anulat, deoarece nu ar fi respectat dispoziţiile legii privind regimul armelor şi muniţiilor. Abia după cinci ani şi-ar putea recăpăta senatorul PSD dreptul de a deţine arme de foc.

Niculae Bădălău a încălcat regimul armelor şi muniţiilor, adică articolul 129, punctul 11 din Legea nr. 295 /2004: „Titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a legii. (…) În cazul in care arma a fost pierdută sau furată din motive imputabile posesorului, măsura anulării dreptului vine cu o interdicţie de autorizare ulterioară pentru o perioadă de 5 (cinci) ani. Anularea dreptului este prevăzută de art. 45, alin. 1, lit. d) si este sancţionată de art. 129, punctul 52, raportat la art. 130, alin. 1, lit. e) cu amendă în cuantum cuprins între 5.001 si 10.000 lei”.

Locuinţa din Giurgiu a lui Niculae Bădălău a fost spartă de hoţi la începutul lunii noiembrie, hoţii sustrăgând mai multe bunuri, dar şi o armă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *