PSnews

Recent

Bădălău dă din casă: cum s-a scurs în presă scrisoarea și cum poate fi înlăturat Dragnea EXCLUSIV

agerpres.ro

Senatorul de Giurgiu Niculae Bădălău (președintele executiv al PSD) a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care – dincolo de mesajele pacifiste pe care a ținut să le transmită în legătură cu situația de la vârful Partidului Social Democrat – a vorbit despre deja faimoasa scrisoare în care îi reproșa lui Liviu Dragnea „suspendarea democrației” din formațiunea social-democrată.

Dintru început, parlamentarul giurgiuvean a ținut să calmeze spiritele, afirmând că nu vede nicio agravare a situației de la nivelul conducerii PSD.

Solicitat să comenteze ieșirea războinică a lui Tudose de miercuri seară de la Antena 3, Bădălău a subliniat: „Eu nu văd nicio agravare a situației. E părerea dânsului – iertați-mă! Ce pot eu să comentez vizavi de ceea ce spune premierul?”

Noi am insistat (unde se va ajunge dacă va persista neliniștea de la vârful PSD?), dar Niculae Bădălău a continuat pe linia împăciuitoare: „Nu mă interesează neliniștea domnului Tudose sau a altcuiva. Mă interesează ceea ce ne interesează pe toți, de fapt (sau ceea ce ar trebui să ne intereseze): să avem un program de guvernare bun și să facem bine țării ăsteia și populației – asta ne interesează”.

Totuși: senatorul a dat de înțeles că guvernarea PSD va merge înainte chiar și fără Tudose.

„Nu interesează pe nimeni din poporul ăsta dacă pleacă unul sau altul sau care sunt frământările unora sau ale altora. E mai puțin importantă partea asta. Guvernarea trebuie să funcționeze și să își pună în aplicare ceea ce a promis poporului”, a punctat parlamentarul social-democrat.

Nici președintele Klaus Iohannis nu a părut să îl tulbure pe omul nr. 2 din PSD. Astfel, chestionat în legătură cu felul în care profită șeful statului de pe urma disensiunilor din Partidul Social Democat, Niculae Bădălău a replicat: „Nu cred că profită deloc – de ce trebuie să profite de ceva?”

Confruntat cu faptul că Iohannis s-a dovedit până cum un adversar al PSD, Bădălău a rămas imperturbabil: „Dumneavoastră speculați lucrurile astea. Nu cred că e un adversar al Partidului Social Democrat; cred că este președintele României apolitic – după cum spune Constituția”.

Totuși, partea interesantă a discuției a venit către final, când Niculae Bădălău a explicat pentru PSnews.ro în ce fel a fost scursă în presă scrisoarea prin care președintele executiv îi reproșa liderului Liviu Dragnea carențele de funcționare a formațiunii politice.

„Ăla era un document intern, în care eu am înțeles că trebuie să-i fac atenți pe colegii mei la anumite aspecte (democrația în partid etc.). Nu era destinat presei! Eu nu spun că din păcate, dar a ajuns și la presă: în momentul în care faci 50 de exemplare, e foarte greu să crezi că nu va ajunge. Dar era un document intern politic, și în documentele astea eu îmi permit să le spun mult mai multe colegilor mei”, a mărturisit PSD-istul.

Solicitat să își precizeze așteptările legate de proximul Congres al PSD, Niculae Bădălău a declarat: „Eu am spus-o și o repet (cu toate că am fost contestat vizavi de poziția asta): un Congres este un moment bun de relansare politică, un moment bun pentru a stabili noi ținte ale guvernării. Iertați-mă: toată lumea a făcut confuzia «Congres = alegeri». Nu – n-are nicio legătură cu alegerile!”

Noi iarăși am insistat: poate PSD să funcționeze la fel de bine cu sau fără Liviu Dragnea la conducerea lui? Ca reacție, Niculae Bădălău a evidențiat confuzia din spațiul public, potrivit căreia președintele partidului ar putea fi schimbat de un Congres. Concret: Bădălău a dat de înțeles că Dragnea poate fi înlăturat numai în urma alegerilor generale, la care să participe toți membrii formațiunii.

„Partidul nu poate să-l schimbe într-un Congres pe Liviu Dragnea – aici este confuzia. Pentru că Liviu Dragnea – conform Statutului nostru – este ales de toți membrii de partid, nu doar de Congres. Congresul nu poate alege decât vicepreședinții și celelalte organe de conducere, dar nu președintele”, a conchis senatorul Bădălău.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi