Skip to content
Politică

Bădălău descâlcește ițele migrației din jurul PSD EXCLUSIV

opiniagiurgiu.ro

Senatorul PSD Niculae Bădălău – fost președinte executiv al Partidului Social Democrat – a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro despre recenta migrație din jurul PSD (plecările către Pro România, dar și sosirile dinspre PMP).

Concret: parlamentarul de Giurgiu nu s-a arătat foarte alarmat de mutările ultimelor zile, câtă vreme este menținută majoritatea parlamentară și deci stabilitatea politică a României.

„Subiectul eu l-aș aborda din punctul de vedere al stabilității politice, pentru că România are nevoie în acest moment de o stabilitate politică. Din această stabilitate politică decurg toate celelalte acte (actul de guvernare etc.). Eu nu pot să condamn într-un anume mod colegii care nu s-au mai regăsit în PSD, pentru că aș avea dublă măsură și față de cei care vin în PSD (cei din PMP – n.r.). Și atunci n-aș fi corect. Dar – așa cum vă spuneam – cred că avem nevoie de o stabilitate politică și asta înseamnă o majoritate parlamentară. Nu ne putem permite acum să ne jucăm cu România, să ne jucăm cu votul cetățenilor, cu ceea ce am promis cetățenilor și să aruncăm România în alegeri anticipate sau să o dăm unui guvern care pur și simplu nu există, unor partide care clar nu pot forma un guvern. Această instabilitate, dacă s-ar întâmpla, nu ar face decât rău României și românilor”, a declarat Bădălău pentru PSnews.ro.

Confruntat cu faptul că același PSD a creat instabilitate, dărâmându-și propriul guvern (cel al lui Sorin Grindeanu), Niculae Bădălău a replicat: „Este normal ca, atunci când un partid consideră că echipa pe care o trimite în administrație, la guvernare nu corespunde standardelor și nu are eficiența și ritmul pe care-l dorește partidul, să o schimbe. Nu văd nimic rău în asta. Așa a considerat partidul la acel moment. Amintiți-vă că eu am avut la acel moment unele îndoieli – mai ales la a doua schimbare – pe care mi le-am exprimat public”.

Totuși, Bădălău a refuzat să comenteze prezența Ecaterinei Andronescu la evenimentul Pro România, senatorul giurgiuvean mulțumindu-se să vorbească laudativ despre fostul ministru al Educației.

„Nu mă puneți s-o judec pe doamna Ecaterina Andronescu. Este un politician matur, un om cu experiență, un intelectual care a demonstrat în România că a putut să facă foarte multe lucruri bune. Eu o apreciez – sunt acțiunile dânsei și dânsa trebuie să spună”, a comentat PSD-istul.

În încheiere, l-am întrebat pe Niculae Bădălău dacă el, personal, intenționează să plece la Pro România (așa cum au declarat surse politice pentru PSnews.ro în ultimele zile). La rândul lui, senatorul a negat această ipoteză.

„Eu am 28 de ani în partidul ăsta: și cu bune, și cu opoziție; și cu perioade mai grele, și cu perioade frumoase… Datorez foarte mult partidului. În același timp, am muncit foarte mult pentru acest partid”, a încheiat fostul lider social-democrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *