Skip to content
Politică

Bădălău duce confruntarea PSD-Iohannis la următorul nivel: amenință cu plângere penală

opiniagiurgiu.ro

Senatorul PSD Niculae Bădălău duce confruntarea dintre PSD și Klaus Iohannis la următorul nivel: parlamentarul de Giurgiu îl amenință pe șeful statului cu plângere penală.

Mai precis, senatorul social-democrat a declarat miercuri că dacă președintele Klaus Iohannis nu va respecta decizia CCR de revocare din funcție a șefei DNA, atunci Ministerul Justiției va trebui să-i facă plângere penală, transmite site-ul știrileprotv.ro.

În opinia lui Bădălău, „următorul pas este o notificare din partea ministrului Justiției”, pentru ca Iohannis să pună în aplicare hotărârea Curții Constituționale a României, iar dacă în continuare oficialul de la Cotroceni va refuza, atunci să i se facă plângere penală.

În momentul ăsta avem o hotărâre definitivă care trebuie pusă în aplicare. În cazul în care nu este pusă în aplicare, cineva trebuie să notifice acea persoană, acel reprezentant al instituției. Domnul președinte al României nu este rege, nu este Carol, nu este Ferdinand. Este președinte democrat și trebuie s-o pună în aplicare. Nu pui în aplicare o hotărâre (orice șef de instituție, președinte, șef de cameră, prim-ministru)? Se aplică legea penală”, a comentat Niculae Bădălău.

Solicitat să precizeze dacă se referă la o posibilă plângere penală, PSD-istul a confirmat: „Sigur că da. Întrebați orice șef de instituție: dacă nu pui în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, ce se întâmplă? Care este următorul pas?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *