Skip to content
Politică

Bădălău identifică motivele prezenței scăzute la referendum: Probabil o întrebare mai ciudată EXCLUSIV

Inquam Photos / Octav Ganea

Referendumul pentru familie, desfășurat în perioada 6-7 octombrie, a fost invalidat, neprezentându-se numărul necesar de cetățeni la vot. O parte din opinia publică a interpretat invalidarea referendumului ca fiind un eșec atât al Coaliției pentru Familiei cât și al partidelor politice, PNL și PSD.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura luni cu senatorul PSD Niculae Bădălău pentru a oferi o reacție referitoare la invalidarea referendumului pentru familie și dacă poate fi considerată și un eșesc al formațiunii politice social-democrate. Parlamentarul PSD a precizat că există o tendință de a se politiza orice aspect, adăugând că PSD nu și-a asumat referendumul, ci prin liderii săi s-a transmis că se susține familia tradițională și se încurajează prezența la vot.

„Noi avem tendința să politizăm absolut toate lucrurile și lucrul acesta nu este tot timpul bun. PSD nu și-a asumat referendumul, ci l-a susținut. Liderii PSD, majoritatea lor, au declarat că susțin familia tradițională, ceea ce este și creștinește și normal. 

Vreau să vă spun că nu au fost implicate organismele de partid. Noi nu am avut o campanie, nu am avut o organizare la nivel de partid vis-a-vis de acest referendum ci pur și simplu prin mesajele noastre am încercat să determinăm populația să iasă la vot, cei care ne votează, simpatizează și nu numai.”, a spus senatorul PSD.

Chestionat care crede că sunt cauzele pentru care a fost o prezență atât de scăzută la vot, Niculae Bădălău a remarcat faptul că au fost factori multipli care au cauzat acest lucru.

„Cred că sunt mai multe cauze. Probabil mediatizarea mai greoaie ca să nu îi spun altfel, probabil o întrebare mai ciudată și probabil și lipsa de interes a oamenilor vis-a-vis de un asemenea subiect

Nu sunt de acord cu a pune problema că a pierdut sau a câștigat cineva. Până la urmă populația a avut o întrebare și și-a spus părerea”, a conchis Niculae Bădălău pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *