PSnews

Recent

Bădălău, ieșire în forță după datele Eurostat: Nu are sens să ascundem! EXCLUSIV

agerpres.ro

Senatorul de Giurgiu Niculae Bădălău (fostul președinte executiv al PSD) a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat cifrele date publicității de biroul european de statistică Eurostat, potrivit căruia România a înregistrat în luna aprilie cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană.

Eu nu cred într-o inflație. Noi avem o țintă (deficitul bugetar sub 3%), lucru care îl vom realiza. Acum, echilibrarea pieței la martie, mai, este foarte greu de spus. Cum stăm sau… eu sunt convins că și dacă inflația a crescut puțin (că nu putem spune că este cea mai mare din Europa, hai să vedem în anii trecuți cum a fost, nu poți să faci o comparație brută, e incorect)… e foarte clar, s-au mărit salariile, s-au mărit pensiile, sunt mai mulți bani pe piață, este mai mare cumpărarea, dacă reușim să echilibrăm și balanța comercială sau încercăm să scădem deficitul din balanța comercială, lucrurile se așează. Eu cred că procesul financiar în acest moment este pozitiv. Sunt mai mult cauze pentru creșetera inflației. Până la urmă, mai mulți bani piață, importurile și măsurile care le avem trecute în programul de guvernare cu siguranță vor echilibra balanța și vor importuri. Există o presiune pe valută, totuși, pentru că toul se vinde în lei”, a declarat Niculae Bădălău.

Chestionat dacă această creștere alarmantă a inflației ar trebui să provoace îngrijorări, fostul președinte executiv al PSD a subliniat că:

Nu ar trebui să ne îngrijoreze această rată a inflației pentru că este foarte clar că alături de Banca Națională (care a început să ia măsuri și am început să le vedem în piață), vom reuși să echilibrăm inflația. Trebuiesc luate măsuri clare. Noi am luat măsuri care le-am promis, pentru că până la urmă social-democrația are principalul obiectiv cetățeanul și a venit cu măsuri, a mărit salariile. Sunt mai mulți bani pe piață și asta face inflația mare și să crească prețurile. Avem măsurile necesare. Măsura aia pe carnea de porc, care se tot plimbă în președinție și Guvern, e măsură foarte bună, trebuie să stimulăm producătorii noștri pentru a nu mai avea import pe materialele de bază și de anu mai pune o presiune mare pe leu. Așa cum vă spuneam: se vinde în lei și se cumpără în valută și este clar că este o foame de valută, a continuat PSD-istul.

Nu în ultimul rând, social-democratul a atras atenția asupra faptului că la capitolul atragerea fondurilor europene, Ministerul Transportuilor se confruntă cu probleme, situație semnalată chiar de Corina Crețu, comisarul european pentru Dezvoltare Regională.

”Au fost discuții, doamna Corina Crețu cu ministrul Transporturilor și cu doamna premier, tocmai în sensul acesta: investiții mari. La Transporturi sunt cele mai mari deficiențe vis-a-vis de atragerea fondurilor europene. Legea achizițiilor este o lege depășită în momentul acesta în România și nu face decât să blocheze. Eu sper cât mai urgent ca ea să intre pe piață, există un proiect de lege în sesnul acesta. Doamna Crețu este un român adevărat. Chiar dacă este comisar european în momentul acesta și reprezintă UE, cu sufletul este român și este normal să vină să spună. Vă dați seama că și dânsa are toată buna-credință în a atrage câți mai mulți bani și atunci trage semnale de alarmă. Și o știm și noi că o simțim, nu are sens să ascundem, pe zona aceea avem o problemă. În zona Ministerului Transporturilor lucrurile sunt blocate de doi ani de zile.”, a conchis senatorul.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi