Skip to content
Politică

Bădălău, ieșire în forță: Iohannis o să își dea cu părerea și despre congresele noastre? EXCLUSIV

agerpres.ro

Senatorul PSD Niculae Bădălău – fost președinte executiv al Partidului Social Democrat – a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro în care a comentat cea mai recentă ieșire a președintelui Klaus Iohannis în cazul Kovesi.

DETALII AICI: Iohannis, PRIMA reacție de după verdictul CCR în cazul Kovesi: Voi respecta Constituția, indiferent de ce se întâmplă!

Concret: parlamentarul de Giurgiu a ținut să sublinieze că ”absolut nimeni nu este mai presus de lege în România”, în acest caz, nici președintele Klaus Iohannis, cel care, potrivit PSD-istului ”ar trebui să se supună rigorilor legii”.

„Eu am o singură părere, sunt mai ferm în asta: nimeni nu este mai presus de lege, absolut nimeni nu este mai presus de lege în România, nici președintele, nici noi, nimeni. Toți trebuie să respectăm legile țării, Constituția – care este principala lege – și celelalte legi. De aici decurg celelalte acțiuni. Eu nu pot să presupun ce va face președintele Iohannis dar și el este cetățean român și trebuie să respecte Constituția. Că e bună, că e rea, asta e cu totul altă discuție. Absolut toți ne supunem rigorilor legii, dacă vrem un stat de drept așa cum spune dânsul”, a adăugat Bădălău.

Confruntat cu afirmația președintelui Klaus Iohannis, potrivit căruia mititingul anunțat de PSD în acest weekend este o “abordare caraghioasă şi pur populistă”, fostul președinte executiv al partidului a precizat că:

Domnul președinte nu ar trebui să aibă pareri vis-a-vis de acțiunile politice pentru că, așa cum spune Constituția, dânsul este apolitic. Vis-a-vis de acțiunile unui partid ar trebui să se abțină pentru că nu este om politic și el nu poate să judece în momentul acesta o acțiune pur politică. Am văzut foarte multe comentarii din partea dânsului, lucru care nu este corect, că tot vorbește de Constituție. O să își dea cu părerea și vis-a-vis de congresele noastre, ședințele noastre. Vi se pare normal să comenteze acțiuni politice din postura de președinte?”.

În încheiere, l-am întrebat pe Niculae Bădălău dacă în cazul în care Iohannis va refuza să semneze decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de șef al DNA, s-a luat în calcul în cadrul partidului varianta suspendării liderului statului. La rândul lui, senatorul a negat această variantă.

Nu s-a luat în calcul suspendarea președintelui și am văzut toate comentariile. Eu cred că există un singur lucru: suntproceduri în țara asta, așa cum sunt ele, care trebuiesc respectate de absolut toți”, a conchis social-democratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *